Beweeg je vrij

Cerebro Vasculair Accident CVA (beroerte)

Cerebro Vasculair Accident (CVA) staat voor beroerte. Dit kan een hersenbloeding of herseninfarct zijn. In het eerste geval knapt een bloedvat in de hersenen, in het tweede geval is er sprake van een verstopt bloedvat.

Gevolgen CVA

In beide gevallen wordt de toevoer van bloed naar de hersenen verstoord. Hierdoor krijgt het getroffen gedeelte van de hersenen te weinig zuurstof en raakt het beschadigd. Gedeeltelijke verlamming is een veel voorkomend gevolg van een beroerte, zoals verlamming van één zijde van het lichaam (hemiplegie). Maar ook halfzijdige gevoelsstoornissen komen vaak voor, net als het uitvallen van één helft van het gezichtsveld. In de eerste maanden na een beroerte bestaat tevens de grootste kans op epilepsie.

Bovenstaande gevolgen van een beroerte kunnen invloed hebben op het functioneren in het dagelijks leven. Een hulpmiddel zoals een orthopedische schoen kan hierbij een ondersteunende rol vervullen.

Afspraak maken

Komt u in aanmerking voor een orthopedische schoen? Maak dan een afspraak bij een Penders filiaal bij u in de buurt. Zoek vestiging >