Beweeg je vrij

Hielpijn

Hielpijn is vaak het gevolg van een afwijkende voetstand. Deze kan een overbelasting veroorzaken van de achillespees of de grote pees onder de voet die aan het hielbeen hecht. Door een verkeerde voetstand of looppatroon ontstaat een vergrote trekkracht aan deze pezen waardoor overbelastingsproblemen ontstaan.

Klachten verminderen

Om deze klachten te verminderen is het belangrijk om goed (sport)schoeisel te dragen met een stevige hielkap. Ook kan de voetstand gecorrigeerd worden met een steunzool om de trekkracht op de diverse pezen te verminderen. Hielpijn kan ook worden veroorzaakt door het sluiten van de groeischijf in de hiel (morbus sever). Dit komt bijvoorbeeld door intensief sporten of onvoldoende demping onder de hiel.

Hielpijn bij kinderen

Bij de meeste kinderen verloopt het sluiten van de groeischijf probleemloos, maar soms levert dit toch pijnklachten op. Met een aangepast sportprogramma (stoppen bij pijn) en steunzolen die de voetstand optimaliseren en meer demping onder de hiel geven kunnen de pijnklachten snel worden verminderd.

Afspraak maken

Herkent u bovenstaande klachten? Maak dan een afspraak bij een Penders Voetzorg Filiaal bij u in de buurt.