Beweeg je vrij

BvdGF: Diabetes Zelfmanagement Congres

25 November 2014 - 25 November 2014, 23:59, Locatie nog niet bekend

Als zorgprofessional in de diabeteszorg bent u dagelijks bezig met het coachen, ondersteunen en motiveren van mensen met diabetes. De meeste tijd moeten mensen met diabetes echter hun eigen diabetes managen en dagelijks vele beslissingen nemen. Zelfmanagement is daarom al jaren een belangrijk thema in de diabeteszorg.

In dat kader organiseert de Bas van de Goor Foundation op dinsdag 25 november 2014 het Diabetes Zelfmanagement Congres dat bedoeld is voor alle professionals in de eerste- en tweedelijns diabeteszorg.

Het doel van deze dag is om inzicht te krijgen in het thema zelfmanagement. Welke zelfmanagementvaardigheden voor uw patiënten belangrijk zijn en hoe u uw patiënten daarbij kunt coachen, ondersteunen en motiveren. Laat u zich inspireren door experts op dit gebied, ervaringsverhalen van mensen met diabetes, onderzoeksresultaten, lokale initiatieven en praktische tips zodat u de volgende dag al aan de slag kunt.

Arts en astronaut André Kuipers, Prof Dr. Andrea Evers (hoogleraar  psychologie), Prof. Dr. Erik Scherder (hoogleraar klinische neuropsychologie), Prof. Dr. Henk Bilo (internist en hoogleraar transmurale zorg) en Prof. Dr. Eelco de Koning (internist en hoogleraar diabetologie) verzorgen een uitdagend en inspirerend programma dat u zeker niet wilt missen.

Zelfmanagement is het centrale thema van de Bas van de Goor Foundation in 2014. In dat kader organiseert de stichting van de olympisch volleybalkampioen de Iceland Diabetes Challenge waar 12 mensen met diabetes zich zelfstandig voorbereiden op een 7-daagse trektocht door IJsland. De zelfmanagement ervaringen van de voorbereiding en van de trektocht door IJsland zullen als een rode draad door de dag lopen.

Het congres staat tevens in het teken van de uitreiking van het Diabetes Zelfmanagement Boek waarin de ervaringen over diabetes en zelfmanagement
zijn samengevat. Als bezoeker van het congres ontvangt u dit boek gratis.

› Noteert u dinsdag 25 november 2014 alvast in uw agenda, zodat ook u aanwezig kunt zijn op het Diabetes Zelfmanagement Congres. Meer informatie over het congres, het programma en de inschrijving vindt u op www.bvdgf.org/congres.

Download de folder >>

Deel |