Beweeg je vrij

Naast orthopedische schoentechnici, podotherapeuten en pedicures heeft Penders Voetzorg ook bewegingstechnologen in dienst. Dit zijn HBO-opgeleide professionals die zich begeven op het raakvlak van het menselijk bewegen en hoe technologie hierin een rol speelt.

'Wetenschappelijk onderzoek voor een beter advies'

Aan het woord is Petra Meijer, bewegingstechnoloog sinds 2006: 

‘Als bewegingstechnoloog ben je opgeleid om innovatieve, technische producten te ontwikkelen die beweging bij de mens verbeteren. In de praktijk zie je ons vaker aan het werk in revalidatiecentra, bewegingslaboratoria of in samenwerking met fysiotherapeuten.

Mijn rol bij Penders Voetzorg mag je daarom best bijzonder noemen. Als onderzoeker meet ik het effect van orthopedische en podotherapeutische hulpmiddelen door middel van drukmeting en/of videoanalyse bij de patiënt. Op basis van de meetresultaten maken we bijvoorbeeld inzichtelijk wat een bepaalde steunzool doet bij een patiënt, terwijl we voorheen alleen afgingen op de ervaring van de patiënt en het deskundig oog van de orthopedisch schoentechnicus. Zo kunnen we patiënten in de toekomst steeds vaker therapie of hulpmiddelen voorschrijven die beter wetenschappelijk zijn onderbouwd. Het effect hiervan is dan statistisch bewezen en kan bijvoorbeeld worden vastgelegd in een protocol. Dit bevordert niet alleen onze professionaliteit als organisatie, maar therapie en hulpmiddelen worden hierdoor eenduidiger.

Voor onze patiënten betekent dit dat zij het meest effectieve hulpmiddel krijgen voor hun specifieke klacht. Daarbij gaan we wel altijd uit van de hulpvraag van de patiënt. Ook sporters vinden steeds vaker hun weg naar Penders. Met een bewegingsanalyse adviseren we hulpmiddelen die klachten verminderen en die sporters helpen om het beste uit zichzelf te halen. Mensen helpen om beter te kunnen bewegen is echt mijn passie. Met professioneel onderzoek onderbouwen we waarom een hulpmiddel goed werkt. Zo lever ik een concrete bijdrage aan het behouden of ontwikkelen van een actievere levensstijl voor onze patiënten. Dat voelt goed!’

 

Let op: Wegens privacy redenen zijn de namen gefingeerd.

Deel |

Gerelateerd