Beweeg je vrij

Medische pedicure

Binnen onze podotherapie-praktijk zijn de pedicures niet weg te denken. Zij nemen een groot deel van de reguliere en terugkerende zorg voor de voeten van onze klanten voor hun rekening. Zoals de periodieke voetbehandelingen bij diabetes. Alle pedicures werken onder supervisie van de podotherapeut.


Het werk van de pedicure

Het werk van een pedicure bestaat uit het verzorgen van voeten, meestal bij mensen met uiteenlopende voetproblemen. Ze neemt kleine klachten weg en voorkomt grotere klachten. Tijdens de behandeling verzorgt zij de nagels en verwijdert eelt en eventuele likdoorns. Voorafgaand aan de eerste behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit. Zij heeft een signalerende functie en adviseert onder andere over schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig verwijst zij de cliënt door naar een gespecialiseerde collega of huisarts.

Alle pedicures van Penders Voetzorg zijn minimaal in het bezit van de aantekeningen diabetische en reumatische voet. Tevens zijn al onze pedicures in opleiding voor het diploma medisch pedicure. De pedicure werkt volgens vastgestelde richtlijnen en behandelingen vinden plaats volgens de Code van het Voetverzorgingsbedrijf. Dit zijn door brancheorganisatie ProVoet vastgestelde normen met betrekking tot hygiëne, arbo en milieu.

Medische pedicure

Een medische pedicure heeft naast de basisopleiding pedicure een aantal cursussen doorlopen, waardoor zij ook de voeten van diabetes- en reuma patiënten mag behandelen.

Kwaliteitsregister en lidmaatschap ProVoet

Onze pedicures zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Pedicures. Een plaats in dit register krijgen alleen beroepsbeoefenaren met een erkend diploma of certificaat. De accreditatieperiode duurt drie jaar. Met deze registratie verplichten zijzichzelf om gedurende die periode accreditatiepunten te behalen, waardoor zij opde hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Alle pedicures van Penders Voetzorg zijn lid van ProVoet, de landelijke brancheorganisatie voor pedicures. Deze zet zich in voor het verhogen van de kwaliteit binnen het vak, door inspraak in het onderwijs en het organiseren van kennisactiviteiten voor haar leden.

Medisch pedicure, wat houd dit in en wat is het verschil met een gewone pedicure

Lees verder over medisch pedicure vs gewone pedicure >>

 

Deel |