Beweeg je vrij

Podotherapie

In 1991 werd de discipline podotherapie toegevoegd aan het bedrijf en inmiddels is deze niet meer weg te denken. Vele andere bedrijven hebben het voorbeeld van Penders Voetzorg gevolgd door meerdere voetzorg-beroepen onder één dak bij elkaar te brengen. De basis van een multi-disciplinaire aanpak.

'Blijvende oplossingen bieden, daar gaat het om'

Aan het woord is Ingrid Klaasen, podotherapeut sinds 1995:

‘Ruim zeventien jaar ben ik al werkzaam bij Penders Voetzorg als podotherapeut. En nog steeds met veel plezier. Vooral het persoonlijk contact met mensen spreekt mij aan in mijn werk. Als podotherapeut behandel ik mensen met klachten aan voeten, enkels, knieën en rug die meestal vanuit de voeten zijn ontstaan. Maar ook de behandeling huid- en nagelaandoeningen hoort erbij. Net als wondverzorging, vooral bij diabetici.

Ik werk vanuit verschillende ziekenhuizen in de regio. Vaak komen patiënten na doorverwijzing door hun huisarts of specialist bij mij terecht. Na een eerste kennismaking volgt altijd een uitgebreid onderzoek. Ik bekijk bijvoorbeeld het looppatroon en de bewegingsmogelijkheden van de patiënt en meet de voetstand. Zo bepaal ik wat de oorzaak van de klacht is en stel ik samen met de patiënt een behandelplan op.

Er zijn veel effectieve behandelmethoden en hulpmiddelen die we hierbij kunnen inzetten, zoals podotherapeutische zolen. Soms is een preventief advies echter al voldoende. Wanneer klachten door een behandeltraject kunnen worden weggenomen is dat natuurlijk een goed resultaat. Maar uiteindelijk gaan we voor een blijvende oplossing voor de patiënt. Daarom praat ik altijd met mijn patiënten over de belemmeringen die zij ervaren bij hun dagelijkse bezigheden en wat zij daaraan graag willen veranderen.

Het is mooi om er uiteindelijk voor te kunnen zorgen dat een patiënt weer kan doen wat hij of zij lange tijd noodgedwongen moest laten. Vrijer bewegen! Dat is immers waar we bij Penders voor staan en daaraan draag ik graag mijn steentje bij.’


Let op: Wegens privacy redenen zijn de namen gefingeerd.

Deel |