Beweeg je vrij

Blog overzicht

 • "Een mooie nieuwe uitdaging"

  1 reactie 28-02-2019, Luc van Montfort, Heythuysen (hoofdkantoor)

  Luc van Montfort (28 jaar) is sinds 2014 werkplaatsmedewerker bij Penders Voetzorg. Hij is de stille kracht die met name actief is op de achtergrond. Benieuwd naar wat het precies inhoudt? Lees dan snel verder, want in dit blogartikel vertelt hij over het beroep en de inhoud van zijn functie. Veel leesplezier.

  Lees blog

 • 'Medisch pedicure, een logische vervolgstap'

  2 reacties 25-01-2019, Anne Coenen, Heythuysen

  Anne Coenen (27 jaar) is sinds 2014 medisch pedicure bij Penders Voetzorg. Deze specialistische vorm van pedicure is complexer van aard dan regulier pedicure. Benieuwd naar wat het precies inhoudt? Lees dan snel verder, want in dit blogartikel vertelt zij over het beroep en de inhoud van haar functie. Veel leesplezier.

  Lees blog

 • 'Elke dag genieten van mijn werk'

  3 reacties 24-11-2015, Nico Rietjens, Heythuysen

  Nico Rietjens is sinds jaar en dag hét gezicht achter de hoofdvestiging in Heythuysen. Hier werkt hij als orthopedisch schoentechnicus. Bijna dagelijks is Nico druk in de weer voor zijn patiënten. Maar ook achter de schermen is Nico een druk bezette man. Hij is namelijk tevens vestigingsleider van Heythuysen. In dit blog laten we Nico aan het woord.

  Lees blog

 • Wetenschap op de bres voor diabetische voet

  0 reacties 19-06-2015, Dr. Sicco Bus, Amsterdam

  Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker voor voetproblemen als gevolg van diabetes. Hierbij krijgen we hulp uit wetenschappelijke hoek. Bewegingswetenschapper dr. Sicco Bus, specialist op het gebied van voetproblemen binnen het AMC, deed onderzoek op dit specifieke terrein en vond een relatief eenvoudige doch effectieve oplossing: voetdrukmeting.

  Lees blog

 • Diabetische voetzorg; Alles onder één dak

  0 reacties 10-06-2015, I.Franssen, Heythuysen (LB)

  Met ruim 1 miljoen patiënten is diabetes de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Dat aantal groeit gestaag; we worden met z’n allen steeds zwaarder, leven ongezonder en bewegen minder. Dagelijks komen er zo’n 200 patiënten bij. Specialistische voetzorg voor diabetici wordt steeds belangrijker. Penders Voetzorg loopt daarin graag voorop.

  Lees blog

 • Focus van product naar dienst - Deel 5

  0 reacties 12-02-2015, Wim Custers, Delft

  Het thema van mijn vorige Blog was ‘Zorg op maat’ en hoe we deze zorg, mijns inziens, vorm moeten geven. Het conceptueel denken en het ontwikkelen van krachtige formats is volgens mij de rode draad die door het hele thema ‘Zorg op maat’ loopt. Een goed voorbeeld van een dergelijk concept is het Diabetec steunzolen concept alwaar we binnen Penders Voetzorg al een langere tijd werken. In dit blog ga ik dieper in op dit concept.

  Lees blog

 • Meesterschap met digitale precisie

  0 reacties 16-10-2014, Ivo Franssen, Den Haag

  Ondanks dat het vakgebied van de orthopedische schoentechniek nog steeds een sterk ambachtelijk fundament kent, dienen zich steeds meer technologische innovaties aan. Drukmeetsensoren en wit-licht scanners doen hun intrede op het spreekuur…

  Lees blog

 • Blog van Bas: Iceland Challenge 2014

  0 reacties 04-07-2014, Bas van de Goor, Arnhem

  Olympisch Goud winnaar Bas van de Goor. Wie kent hem niet? Al sinds jaar en dag zet hij zich met zijn foundation in voor een betere kwaliteit van leven van mensen met diabetes door middel van sport en bewegen. Vandaag is de IJsland Challenge van start gegaan. Een van de deelnemers is Annet, een klant bij Penders Voetzorg.

  Lees blog

 • Eindelijk medisch pedicure

  7 reacties 02-05-2014, Everline Cosijn, Gouda

  Begin jaren 90 heb ik mijn opleiding tot verpleegkundige afgerond. Nadat ik enige tijd “gewoon” gewerkt had, had ik weer zin in een nieuwe uitdaging. Eerder had ik kennis gemaakt met voetreflexzonetherapie, en ik wilde dat graag leren. Een collega zei dat je dit prima kon combineren met pedicure, dus ging ik ook die opleiding doen. Na mijn basisopleiding, die ik in 1994 afrondde, heb ik meteen “Voetverzorging bij Diabetes” gedaan. Dit was toen een nieuwe bijscholing.

  Lees blog

 • Focus van product naar dienst - deel 4

  0 reacties 28-03-2014, Wim Custers, Delft

  We zijn al weer een aardige tijd bezig met het uitvoeren van drukmetingen in Delft. Inmiddels hebben we al heel wat ervaring en kennis opgedaan. Hoe we deze kennis en ervaring “op maat” willen gaan leveren zal ik in dit blog proberen uit te leggen.

  Lees blog