Beweeg je vrij

"Een mooie nieuwe uitdaging"

28-02-2019, Luc van Montfort, Heythuysen (hoofdkantoor)

Luc van Montfort (28 jaar) is sinds 2014 werkplaatsmedewerker bij Penders Voetzorg. Hij is de stille kracht die met name actief is op de achtergrond. Benieuwd naar wat het precies inhoudt? Lees dan snel verder, want in dit blogartikel vertelt hij over het beroep en de inhoud van zijn functie. Veel leesplezier.

Het was 2010 toen ik afstudeerde als meubelmaker op het Sint-Jansberg in Maaseik. Hier volgde ik destijds een zesjarige opleiding tot meubelmaker, waarna ik nog een tweejarige specialisatie op gebied van stijl en design heb gevolgd. Met deze achtergrond ben ik vervolgens een tijdje bij interieurbouw-bedrijven werkzaam geweest. Hier maakten wij met name speciale, op maat gemaakte keukens en kasten; werk dat mij erg goed ligt. Ik ben echt iemand die het liefst met mijn handen werkt; een hele dag achter een computer zitten is niets voor mij.

Helaas heb ik nooit de kans gekregen om lang bij eenzelfde meubelbedrijf te werken. Dit omdat we in die periode midden in de financiële crisis zaten. Ik was dan ook niet bang om werk aan te nemen dat buiten mijn vakgebied viel.

De start bij Penders

Via een uitzendbureau ben ik in september 2014 terechtgekomen bij de hoofdvestiging van Penders Voetzorg, dat toen net verhuisd was naar haar nieuwe locatie in het voormalig gemeentehuis van Heythuysen. Penders Voetzorg zocht op dat moment iemand voor in de werkplaats. Dit was een kans die ik direct met beide ‘voeten’ aangreep. Een mooie nieuwe uitdaging!

Werk controleren en klaarzetten

Als werkplaatsmedewerker voor vestiging Heythuysen is mijn belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat iedere dag het juiste werk klaarstaat voor de orthopedisch schoentechnici en podotherapeuten, zodat zij hun cliënten op de juiste manier kunnen helpen. Iets wat mij een goed gevoel geeft.
Daarnaast controleer ik alle spullen die naar de centrale werkplaats verstuurd worden, de zgn. in-/uitgang controle. Ik kijk na of de juiste schoenleesten erbij zitten en of alle benodigde formulieren correct zijn ingevuld. Dit is secuur werk waarbij eigenlijk geen fouten gemaakt mogen worden. Dit kan namelijk ten koste gaan van de beloofde levertijd, en klanten mogen hier niet de dupe van worden.

Divers werk en veel vrijheid

Ik vind het fijn dat mijn werk zo divers is. Naast de bovenstaande werkzaamheden voer ik ook nog heel veel andere taken uit. Hierbij kun je denken aan het gieten van leesten, kleine reparaties en het uitleesten van nieuwe orthopedische schoenen. Dit laatste houdt in dat we de leest uit de nieuwe schoen halen, de voetbedden bekleden en passende veters toevoegen.

Wat ik ook zeer waardeer aan mijn baan is dat ik zelf mijn dagindeling kan inplannen. Uiteraard moet ik daarbij in acht nemen dat de belangrijkste zaken ook echt als eerste gebeuren. Als de tijd het toelaat, dan vind ik het ook erg leuk om andere klusjes in het gebouw te doen. Een enkele keer kan ik dan teruggrijpen naar mijn verleden als meubelmaker.

Dankzij mijn functie sta ik iedere dag in contact met mijn fijne collega’s.  Ik hoop dan ook echt dat ik dit werk nog lang mag blijven doen, en we nog veel mooie momenten met zijn allen mogen beleven.

ReageerReacties (1)

  • 21 November 2017, 14:49 pakdel

    hoi. ik ben ook orthopedisch schoenmaker. ik werk dit moment in la mer orthopedisch in rotterdam. ik werk als reparatie en onderwerkmaker. maar ik wil graag in den haag werken. mijn vraag is heb jullie openstand vacator? met vriendelijk groet

+ Toon alle 1 reacties
Deel |