Beweeg je vrij

'Medisch pedicure, een logische vervolgstap'

25-01-2019, Anne Coenen, Heythuysen

Anne Coenen (27 jaar) is sinds 2014 medisch pedicure bij Penders Voetzorg. Deze specialistische vorm van pedicure is complexer van aard dan regulier pedicure. Benieuwd naar wat het precies inhoudt? Lees dan snel verder, want in dit blogartikel vertelt zij over het beroep en de inhoud van haar functie. Veel leesplezier.

Medisch pedicure worden was niet meteen een logische stap voor mij. Ik kwam namelijk van de Pabo af en kon deze opleiding helaas niet afmaken. Eén ding was echter zeker, ik wilde met mensen werken! Net op dat moment kwam de opleiding pedicure op mijn pad. Ik heb mij toen direct ingeschreven voor deze opleiding op het ROC te Eindhoven. Na het behalen van dit diploma, ben ik van start gegaan met mijn eigen praktijk. Maar al snel kwam ik kwam erachter dat ik meer wilde doen. De aanvullende opleiding tot medisch pedicure was een logische stap. Hiermee kon ik mij verder verdiepen in voetverzorging bij mensen met een verhoogd risico zoals bij diabetes of reuma. 

Het leuke van dit beroep is niet alleen dat ik ervoor kan zorgen dat mensen pijnvrij naar buiten lopen, maar zeker ook het contact met de mensen. Ik zie mijn klanten meestal om de zes tot acht weken en dat schept een band. Ook kun je dan goed in de gaten houden of er drukplekken ontstaan, of dat er andere veranderingen optreden aan de voeten. Vaak is het al voldoende om een goed schoenadvies te geven, maar ik stuur ook wel eens iemand door naar een collega podotherapeut voor het aanmeten van steunzolen. 

Het belangrijkst binnen mijn functie is natuurlijk dat de voeten van mijn klanten perfect verzorgd worden. Juist dat is wat ik het leukst vind om te doen. Als een nagel niet goed geknipt wordt, kan een ingroeiende nagel het gevolg zijn. Ook belangrijk is het verwijderen van eelt en likdoorns. Deze zorgen vaak voor een pijnlijke druk waardoor mensen op een verkeerde manier gaan lopen. Het voelt goed als ze dan weer zonder pijn mijn spreekuur verlaten. Inmiddels ben ik sinds september 2014 in dienst bij Penders Voetzorg en werk hier iedere dag weer met veel plezier.

Tijdens mijn werk zie ik veel verschillende klanten. Juist deze afwisseling maakt het werk zo leuk. Iedere voet is immers anders, maar natuurlijk is ook elke cliënt anders. Ik vind het prettig dat je hier bij Penders Voetzorg in een voetcentrum werkt waar alle voetzorgdisciplines aan bod komen. Dus als iemand doorverwezen moet worden voor een schoenaanpassing of een steunzool, kan ik dit direct voor de cliënt inplannen.

De schoenenwinkel binnen onze hoofdlocatie in Heythuysen is een mooie aanvulling. Vaak zie je dat klanten toch even gaan kijken, of ze vragen of je nog schoenadviezen hebt. Samen met de verkoopadviseurs zorgen we er dan voor dat de klant op goed schoeisel de deur uit gaat.

Ik hoop hier nog heel lang te mogen werken, zodat ik nog veel kan leren en mooie momenten mag meemaken. Ik leer immers nog iedere dag bij en geniet iedere dag opnieuw van mijn werk en de mensen in de behandelstoel!”

Door: Anne Coenen - Medisch pedicure bij Penders Voetzorg

ReageerReacties (2)

  • 25 April 2017, 16:46 Joyce

    Hallo ik ben pas met de opleiding pedicure begonnen bij Imko opleidng in Rotterdam zou graag eens willen weten en of tips willen krijgen informatie willen krijgen hoe een pedicure werkt of ook wat een orthopeed inhoud . zou graag misschien stage willen doen tel 0642108392 met vriendelijke groet, Joyce Severin

  • 09 May 2016, 19:19 Patricia letsoin

    Goed bezig! Nog vele jaren ✨

+ Toon alle 2 reacties
Deel |