In het kader van de Nationale diabetes challenge organiseert Penders Voetzorg wekelijks lokale wandelbijeenkomsten op vijf locaties in gemeente Leudal. Op deze pagina leest u meer over de opzet van deze wandelbijeenkomsten, de voorwaarden tot deelname en hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

Meedoen met de Leudal diabetes challenge

Meedoen met de challenge is eenvoudig. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen is u in te schrijven voor een van de vijf lokale challenges.  De linkjes naar deze challenges staan onderaan deze pagina.

In feite kan iedere volwassene met diabetes zich inschrijven. Om de challenge goed te laten verlopen hebben we wel een aantal praktische randvoorwaarden gesteld:

  • Deelnemers zijn minimaal 18 jaar oud
  • Deelnemers hebben diabetes type I of II
  • Deelnemers zijn in beginsel in staat om zonder problemen een wandeling te maken van tenminste 2,5km/ 30 minuten.
  • Deelnemers hebben de intentie om alle 16 weken mee te wandelen (uiteraard kan het altijd een keertje voorkomen dat u verhinderd bent)
  • Deelnemers zijn beschikbaar om vier dagen te wandelen tijdens de finaleweek van 12-15 oktober
  • Deelnemers reizen op 15 oktober af naar Paleis 't Loo om mee te doen aan de slotwandeling met alle 2000-2500 diabetici
  • De eerste wandeling vindt afwijkend plaats tijdens de slotavond van de Leudal vierdaagse op vrijdag 27 mei  (vertrek om 19.00 uur vanaf het centrale plein in Heythuysen)
  • Deelnemers wandelen in eerste instantie zonder medische begeleiding. Echter, op sommige dagen kan het zijn dat uw zorgverlener een keertje meeloopt.

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 28 april organiseren wij een informatiebijeenkomst voor alle (potentiële) deelnemers. In een klein uurtje leggen we nog een keer alle ins- en outs over de challenge uit.

Wilt u ook naar de informatiebijeenkomst komen, stuur dan een email naar t.schreurs(at)pendersvoetzorg.nl. Vermeld in deze email tevens in welke challenge (welke plaats) u geïnteresseerd bent. Geef ook duidelijk aan met hoeveel personen u naar de informatiebijeenkomst wilt komen.

In principe is de informatiebijeenkomst van 19.00 tot 20.00 uur. Indien we teveel inschrijvingen hebben, splitsen we dit op. Dan volgt een tweede bijeenkomst van 20.15 tot 21.15 uur. Hier ontvangt u dan automatisch bericht over.

Inschrijven

U kunt zich registreren via de speciaal ingerichte evenementenpagina's. Na het inschrijven beantwoord u een aantal vragen behorende bij het psychologische onderzoek die we vooraf en na de diabetes challenge houden.

De hoofdpagina van de challenge is: www.nationalediabeteschallenge.nl

Voor iedere lokale challenge hebben we een aparte pagina gemaakt. Klik hieronder op de wandel challenge waaraan u wilt meedoen:

Ittervoort

https://www.nationalediabeteschallenge.nl/leudaldiabeteschallenge-ittervoort/

Baexem

https://www.nationalediabeteschallenge.nl/leudaldiabeteschallenge-baexem/

Heythuysen

https://www.nationalediabeteschallenge.nl/leudaldiabeteschallenge-heythuysen/

Horn

https://www.nationalediabeteschallenge.nl/leudaldiabeteschallenge-horn/

Haelen

https://www.nationalediabeteschallenge.nl/leudaldiabeteschallenge-haelen/

Deel |