De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) zet zich sinds 2006 in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Dit jaar is de foundation volop bezig met de organisatie van de Nationale diabetes challenge 2016. Hiermee willen zij maar liefst 2000 mensen met diabetes landelijk in beweging krijgen. Penders Voetzorg is sinds 2011 partner en sponsor van de stichting en neemt de coördinatie van vijf wandel challenges in gemeente Leudal voor haar rekening.

De nationale diabetes challenge 2016

De Bas van de Goor Foundation nodigt mensen met diabetes uit voor de Nationale Diabetes Challenge (NDC). Met de NDC wilt de stichting – samen met zorgprofessionals – Nederland in beweging brengen. Door middel van wekelijkse lokale wandelbijeenkomsten, wordt er in 16 weken getraind tot het NDC Festival in oktober. De wandelbijeenkomsten zijn laagdrempelig en voor veel mensen toegankelijk. Het is bedoeld als een opmaat naar een gezonde(re) leefstijl. Met die beweging geeft de stichting een boodschap af aan de rest van Nederland. Met in het achterhoofd dat diabetes volksziekte nummer één is. Stilzitten is dus geen optie.

Na twee succesvolle challenges in 2014 kreeg de NDC in 2015 een vervolg met vijftien lokale challenges in heel Nederland, waarbij 400 mensen met diabetes in beweging kwamen. De positieve resultaten van die challenges op de fysieke, psychologische en somatische parameters hebben er toe geleid dat de NDC in 2016 over heel Nederland wordt georganiseerd. Het doel is op minimaal 100 verschillende plekken een lokale diabetes challenge te organiseren waar in totaal 2.000 mensen met diabetes aan deelnemen. Het NDC festival in oktober zal het eindpunt van de trainingen zijn. Het festival is een plek waar alle deelnemers finishen met een centrale wandeltocht. Na de finish is er op het festivalterrein informatie, ervaring en inspiratie te vinden in stands en tijdens diverse workshops.

Vijf challenges in gemeente Leudal

Penders Voetzorg zet zich in om de challenge ook in gemeente Leudal tot een succes te brengen. Hiervoor organiseert Penders Voetzorg vijf wekelijkse wandelbijeenkomsten in diverse kernen van de gemeente.

Zes huisartspraktijken in de regio ondersteunen de NDC. Zij doen dit door mensen met diabetes uit hun eigen praktijk te werven en te enthousiasmeren. De deelnemende huisartspraktijken zijn:

  • Ittervoort
  • Deckers (Haelen)
  • Saes (Horn)
  • van de Ven (Horn)
  • Baexem
  • Habets (Heythuysen

Lees verder voor meer informatie, voorwaarden en hoe u zich kunt aanmelden >>

Deel |