Beweeg je vrij

14 november - Wereld diabetes dag

14 November 2014, 09:13, Heythuysen

Wereld Diabetes Dag is de belangrijkste wereldwijde bewustwording campagne voor diabetes. Het doel van Wereld Diabetes Dag is aandacht en begrip te vragen voor diabetes, die wereldwijd epidemische vormen aanneemt. Wereld Diabetes Dag vindt elk jaar plaats op 14 november ter gelegenheid van de verjaardag van Frederick Banting die, samen met Charles Best, aan de basis stond van de ontdekking van insuline in 1922. Wereld Diabetes Dag werd in 1991 door de Internationale Diabetes Federatie en de WHO geïntroduceerd als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld.

De diabetescirkel

De diabetescirkel is een concept dat binnen de door IDF geleide “Unite for Diabetes” campagne werd uitgedacht en in 2007 als officieel logo voor de Wereld Diabetes Dag werd erkend. Het is een eenvoudig en krachtig logo, dat makkelijk kan worden aangepast en gebruikt. De cirkel wordt in vele culturen beschouwd als een symbool van leven en dood en de diabetescirkel geeft dan ook een sterke levensboodschap mee. Blauw staat symbool voor de lucht die alle mensen op aarde delen en het is tevens de kleur van de vlag van de Verenigde Naties. De blauwe cirkel staat dus symbool voor de eensgezindheid waarmee de diabetesgemeenschap wereldwijd diabetes aanpakt.

Ook binnen Penders Voetzorg willen we aandacht vragen voor dit maatschappelijke probleem, waar velen van ons dagelijks mee te maken hebben. Daarom dragen onze behandelaars in de aanloop naar 14 november een embleem van de diabetescirkel op hun kleding.

Voetchecks en/of drukmetingen

Mensen met diabetes kunnen op vrijdag 14 november, tussen 12.30 en 15.30 uur terecht in Filiaal Heythuysen voor gratis voetchecks of drukmetingen.

Lees meer over deze voetchecks en drukmetingen >>

Diabetes Diner

Op onze hoofdlocatie in Heythuysen schenken wij extra aandacht aan Wereld Diabetes Dag. Op 14 november organiseren wij daarom een heus Diabetes Diner.

Lees meer over het Diabetes Diner >>

Thema Diabetes

Diabetes Mellitus en voetproblemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom hebben wij hier een speciaal zorgthema aan gewijd. In dit thema informeren wij u over de mogelijke gevolgen van diabetes voor uw gezondheid en de conditie van uw voeten.

Bezoek het zorgthema Diabetes en voeten >>

Deel |