Beweeg je vrij

25e Sportkamp Bas van de Goor Foundation

21 July 2013, 15:07, Landgraaf

De Bas van de Goor Foundation (BvdGF) organiseert in de week van 21 juli in het Limburgse Landgraaf al weer haar 25e sportkamp voor kinderen met diabetes type 1.

Tijdens de sportkampen worden jongeren met diabetes uitgenodigd om gedurende vier dagen kennis te maken met verschillende sporten. De nadruk tijdens de sportkampen van de BvdGF ligt op zelfregulatie, onder toeziend oog van één kinderarts en vier kinderdiabetesverpleegkundigen.

De deelnemers gaan zelf ontdekken hoe ze om moeten gaan met insulinedosering voor, tijdens en na het sporten. De sportkampen worden georganiseerd bij SnowWorld in Landgraaf en worden gratis aangeboden.

Het sportkamp van de BvdGF staat volledig in het teken van sport en diabetes. Er worden verschillende sporten aangeboden. Voorbeelden zijn: voetbal, volleybal, skiën, snowboarden, Zumba, klimmen en nog veel meer.

De deelnemers ontvangen informatie over sport en diabetes door de aanwezige kinderarts, kinderdiabetesverpleegkundigen (KDVK) en ervaringsdeskundigen met diabetes. Iedere KDVK begeleidt een groep deelnemers van 6 tot 8 personen.

Aan het einde van iedere dag worden de resultaten geëvalueerd en bepalen de deelnemers hun diabetesregulatie voor de volgende dag. Op deze manier worden deelnemers gestimuleerd om in een veilige omgeving zelfstandig hun diabetes te reguleren.

Over de Bas van de Goor Foundation

Een hogere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes door sport. Dat is de missie van de Bas van de Goor Foundation. Sinds de oprichting in 2006 organiseert de Foundation met veel succes sportactiviteiten zoals: sportclinics, sportdagen, sportkampen en challenges voor mensen met diabetes.

Tijdens de evenementen wil de Foundation mensen met diabetes en hun sociale omgeving informeren over de positieve effecten van sport en bewegen, ze effecten laten ervaren en ze inspireren tot een sportief leven met diabetes.

Op dit moment zijn er in Nederland ruim 1.000.000 mensen met diabetes type 1 of 2. Er wordt zelfs voorspeld dat dit totaal in 2025 op 1,3 miljoen Nederlanders komt. Het is dus belangrijk om nu actie te ondernemen. De afgelopen jaren is duidelijk geworden wat de positieve effecten van sport op het leven met diabetes zijn. Voor mensen met diabetes zorgt het voor een betere instelling, terwijl het voor mensen zonder diabetes de kans op diabetes type 2 kan verkleinen. Daarop is de missie van de Bas van de Goor Foundation gefundeerd. Want sporten leidt tot een hogere kwaliteit van leven, voor zowel mensen met als mensen zonder diabetes.

www.bvdgf.nl

Deel |