Beweeg je vrij

Beterlopenwinkel: Award Beste schoenenwinkel

24 April 2014, 15:51, Den Haag

In de media wordt de laatste tijd veel aandacht besteed aan de gevolgen van de komst van het internet op ons leven. Een van de positieve gevolgen is dat de consument snel en eenvoudig kan nagaan, wat de mening van anderen is over een dienstverlening of winkel. Één van de meestgebruikte websites waarop mensen hun ervaringen kunnen delen is AllebedrijveninNederland.nl. Elk jaar worden er awards uitgereikt aan de bedrijven die als beste werden beoordeeld. De Beterlopenwinkel is maar liefst voor de vierde keer maal uitgeroepen tot ‘Beste schoenenwinkel’. Beterlopenwinkel is een partner van Penders Voetzorg.

Award ‘Beste schoenenwinkel’ voor het vierde jaar op rij uitgereikt aan de Beterlopenwinkel.

Gedurende 2013 zijn veel bedrijven - met uiteenlopende producten én dienstverlening - actief geweest met het aansporen van hun klanten om een review te schrijven. Dit resulteerde in meer dan 90.000 reviews. Men hoefde niet aan bepaalde voorwaarden te voldaan om een zgn. review te kunnen schrijven: iedereen met internettoegang op computer of telefoon, kon een oordeel geven over een bedrijf waarin hij in 2013 een ervaring mee had.Consumenten zijn gretig met het invullen van een review, omdat dit dé manier is waarop men elkaar bedrijven kan tippen enerzijds, maar omdat men door het invullen kans maakt op mooie prijzen. Zo werden er een dit jaar een LCD televisie, een tablet en een nespresso machine weggeven.

Een bedrijf stelt zich kwetsbaar op, wanneer klanten hun mening mogen geven over wat zij doen. Een bedrijf kan worden opgehemeld of afgekraakt; ook komt het regelmatig voor dat een bedrijf voor een bepaalde tijd lovende woorden ontvangt, maar dat deze op langere termijn uitblijven.Juist vanwege dat laatste, is het opmerkelijk om te zien dat de consument - letterlijk en figuurlijk  - na vier jaar nog steeds “wegloopt” met de Beterlopenwinkel. Van de 128 winkels die in de prijzen vielen, scoorde de Beterlopenwinkel hoog op de factoren ‘eerste indruk’, ‘service’ en ‘prijs-kwaliteit’.Het filiaal van de Beterlopenwinkel in Den Haag, kreeg in 2013 een 8,7 als eindcijfer. Wie nu de laatste reviews opent over de winkel, treft bijvoorbeeld de mening van Thea. Vanwege “gratis advies en aanpassing aan een steunzool die niet door hen geleverd was” geeft ze de winkel een fraaie 8,3 als eindcijfer.

De heer van Aller lijkt simpelweg géén verbeterpunten te hebben n.a.v. zijn bezoek, want hij geeft de winkel met een 10 de meest maximale score. “Het adres om goede schoenen te vinden bij het dragen van beenbeugel. De schoenen zijn van goede kwaliteit en in allerlei breedtematen verkrijgbaar. De service en vriendelijkheid maakten het compleet.”

Net als bij de voorgaande edities van de awards, nodigt de Beterlopenwinkel zowel de reviewschrijvers – als de mensen wiens voeten nog geen kennis maakten met de winkel – uit om de overwinning te vieren met een lekkere Goudse stroopwafel bij een kopje koffie.

Het personeel hoopt dat het niet alleen blijft bij een babbeltje, maar daagt u ook uit om eens aan de lijve te ondervinden wáárom zij de titel ‘Beste schoenenwinkel’ ook in 2013 waard was. Hiervoor is een assortiment samengesteld van modieuze comfortschoenen: zoals Think!, Vabeene en Footnotes. Daarnaast is er een ruime keus voor de klant die vanwege voet- of andere gezondheidsklachten op zoek is naar speciale pasvormschoenen, met merken zoals Finn Comfort en Solidus.

Lees meer over comfortschoenen >>

Deel |