Beweeg je vrij

Binnenkort Pedicure in Rotterdam

15 November 2016, 15:46, Penders Voetzorg Rotterdam

Binnen onze podotherapie praktijk zijn de pedicures niet weg te denken. Zij nemen een groot deel van de reguliere en terugkerende zorg voor de voeten van onze klanten voor hun rekening. Zoals de periodieke voetbehandelingen bij diabetes. Alle (medisch) pedicures werken onder supervisie van de podotherapeut. Vanaf december ook bij Penders Voetzorg Rotterdam.

Vanaf 1 december kunt u bij Penders Voetzorg in Rotterdam terecht voor het medisch pedicure spreekuur.

In beginsel zal dit elke maandag van 8.00 t/m 12.00 uur zijn. In een later stadium wordt dit uitgebreid naar een hele maandag.

Heeft u hier vragen over? Nee dan gerust contact op met Penders Voetzorg Rotterdam.

Het werk van de pedicure

Het werk van een pedicure bestaat uit het verzorgen van voeten, meestal bij mensen met uiteenlopende voetproblemen. Ze neemt kleine klachten weg en voorkomt grotere klachten. Tijdens de behandeling verzorgt zij de nagels en verwijdert eelt en eventuele likdoorns. Voorafgaand aan de eerste behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit. Zij heeft een signalerende functie en adviseert onder andere over schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig verwijst zij de cliënt door naar een gespecialiseerde collega of huisarts.

Alle pedicures van Penders Voetzorg zijn minimaal in het bezit van de aantekeningen diabetische en reumatische voet. Tevens zijn al onze pedicures in opleiding voor het diploma medisch pedicure. De pedicure werkt volgens vastgestelde richtlijnen en behandelingen vinden plaats volgens de Code van het Voetverzorgingsbedrijf. Dit zijn door brancheorganisatie ProVoet vastgestelde normen met betrekking tot hygiëne, arbo en milieu.

Medisch pedicure

Een medisch pedicure houd zich net als de reguliere pedicure bezig met de verzorging van de voeten en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Te denken aan het verwijderen van overtollig eelt en likdoorns. Maar ook behandelingen van schimmelnagels en behandelingen ter voorkoming van het ingroeien van een teennagel.

Wat is het verschil met een pedicure

Een medisch pedicure heeft een extra opleiding gehad en voert naast de reguliere pedicure-behandelingen ook specialistische behandelingen uit. Waaronder de behandeling van risicovoeten welke een verhoogd risico hebben op complicaties. Bijvoorbeeld als gevolg van een aandoening (reuma, diabetes, spasmen) of complicaties als gevolg van verwaarlozing of ouderdom.

Verder past een medisch pedicure specialistische technieken toe. Dit zijn onder andere nageltechnieken waaronder het aanbrengen van een nagelbeugel, nagelreparaties en nagelprotheses. Ook beheerst de medisch pedicure de kennis over druk verdelende technieken zoals viltontlasting en het maken van teenorthesen. Daarnaast kan ze u goede informatie verstrekken over schoenadvies en voetverzorging.

De medisch pedicure richt zicht meer op de medische kant van het beroep pedicure en behandeld gericht ter preventie en pijnvermindering. Zij werkt nauw samen met de podotherapeut en orthopedisch schoentechnicus. Indien nodig zal zij ook met de huisarts of specialist overleg plegen over mogelijke problemen die ontstaan zijn aan de voeten.

Deel |