Beweeg je vrij

Diabetes Iceland Challenge 2014

18 October 2013, 12:51, IJsland

Van 4 t/m 12 juli 2014 organiseert de Bas van de Goor Foundation een fantastische challenge die plaats zal vinden in IJsland. Penders Voetzorg is partner van de BvdGF en mag daarom exclusief één plek vergeven.

De challenge

De Bas van de Goor Foundation gaat met twaalf mensen met diabetes type 1 en type 2, en met een begeleidingsteam met onder andere Henk Bilo en Bas Houweling, de Iceland Diabetes Challenge (IDC) aan.

In een zesdaagse wandeltocht nemen we alles wat we nodig hebben mee in onze rugzak. Dat betekent tenten, slaapzakken en matjes, maar ook kleding, diabetesmateriaal,  kookgerei en uiteraard voedsel voor zes dagen. Door het afgelegen, prachtige maar soms ook lastig gangbare landschap, wandelen we dagelijks tot zes uur met ongeveer twintig kilo bagage op onze rug.

In de voorbereiding op en tijdens de reis zullen de twaalf deelnemers werken aan hun zelfmanagement om zich voor te bereiden op de reis. Gedurende de voorbereiding vragen we de deelnemers hun persoonlijke ervaringen op gebied van zelfmanagement te delen. Hoe bereiden de deelnemers zich voor in Nederland. Waar lopen ze tegenaan en hoe lossen ze deze situaties op?

Lees meer over de Iceland Diabetes Challenge >>

Inschrijven

Voldoe je aan alle voorwaarden? Dan kun je je inschrijven tot 30 november 2013.

Deelnemers die zich inschrijven maken kans om mee te gaan. We zijn op zoek naar bijzondere verhalen van mensen die de knop al hebben omgezet en vol aan de slag zijn om de regie van hun gezondheid in eigen hand te nemen. Maar er zijn ook mensen met diabetes bij die nog net een zetje in de rug nodig  hebben en die als deelnemer aan de IDC een levensveranderende ervaring meemaken.

Inschrijven kan via de website: www.idc2014.nl

Heb je je ingeschreven. Maak dit dan ook kenbaar via email bij Penders Voetzorg.

 

Deel |