Beweeg je vrij

Gerdi Verbeet nieuwe voorzitter NPCF

29 November 2012, 09:09, Heythuysen

Gerdi Verbeet is de nieuwe voorzitter van patiëntenfederatie NPCF. Dat maakte de patiëntenfederatie vandaag bekend tijdens het symposium ter gelegenheid van het afscheid van de vorige voorzitter, Jopie Verhoeven. Verbeet was van 2001 tot 2012 (met een korte onderbreking in 2002) namens de PvdA lid van de Tweede Kamer. Vanaf 2006 tot aan de verkiezingen van september 2012 was Verbeet voorzitter van de Tweede Kamer.

Enthousiast

Gerdi Verbeet is enthousiast over het voorzitterschap. "De zorg is volop in beweging, de positie van de patiënt verandert. Ik denk dat we als patiëntenfederatie een belangrijke bijdrage kunnen leveren om de zorg beter aan te laten sluiten bij de wensen en behoeften van patiënten. Daarbij is goede informatievoorziening over zorg en de kwaliteit daarvan heel belangrijk.”

Wilna Wind, directeur van patiëntenfederatie NPCF kijkt uit naar de samenwerking. "Met Gerdi Verbeet hebben we een krachtige voorzitter, die met haar kwaliteiten een belangrijke rol kan spelen in het versterken van de positie van patiënten en van onze organisatie in het zorgveld."

Ouderenbeleid

Voor Verbeet is de zorg geen onbekend terrein. “Als Kamerlid heb ik me onder meer  beziggehouden met ouderenbeleid. Een thema dat nu actueler is dan ooit, waar ik me als voorzitter van de patiëntenfederatie zeker verder voor in zal zetten.“

Symposium

Het symposium ter gelegenheid van het afscheid van Jopie Verhoeven gaat over 'shared decision making'. Sprekers als minister Schippers, neuroloog Bas Bloem en Harm Kuipers geven hun visie op het belang van een goede samenwerking tussen arts en patiënt.

Bron: Skipr

Deel |