Beweeg je vrij

Heellift speciaal voor dansers

10 September 2013, 13:25, Heythuysen

Dansers en musici, zowel professionals als actieve amateurs, stellen hoge en specifieke eisen aan hun lichaam. Hierdoor zijn zij kwetsbaar voor het oplopen van blessures. Om artistieke topprestaties te kunnen leveren is intensieve, langdurige oefening en training nodig. Blessures die dansers en musici oplopen door het dansen of musiceren kunnen voor veel last zorgen bij het dansen of musiceren. Daarom is een zorgvuldige behandeling van deze blessures nodig. Het liefst door een behandelaar met kennis van dans en muziek. Maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen.

Penders Voetzorg, MCDM en Harlequin

In het kader van een 'Corporate social responsibility'-project ontwikkelde Penders Voetzorg samen met het Medisch Centrum voor Dansers en Musici (MCDM) en Harlequin, fabrikant van dansvloeren, de Heellift voor dansers. Met het orginele materiaal van de dansvloeren van Harlequin als grondstof, wordt door Penders Voetzorg de Heellift vervaardigd.

Bestellen

De Dancer's Heellift is te bestellen in iedere vestiging van Penders Voetzorg. De prijs per stuk is €18,15 (incl. 21% btw)

Achtergronden

Het MCDM (Medisch Centrum voor Dansers en Musici) heeft een landelijke functie bij de behandeling van dansers en musici. Nationaal en internationaal levert het MCDM een bijdrage aan de ontwikkeling van gespecialiseerde gezondheidszorg en geneeskunde voor dansers en musici. Het MCDM is actief in het bestuur en de organisatie van de Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde (NVDMG).

Al sinds 1993 is er over en weer sprake van een hechte, bevredigende samenwerking tussen het MCDM en Penders Voetzorg. Ook dansers en musici hebben hier veel profijt van. Zo is er iedere week een gecombineerd spreekuur waar patiënten, voornamelijk dansers,  gezamenlijk worden gezien en geholpen. In overleg tussen de arts, de orthopedisch schoentechnicus/technoloog en de patiënt worden passende oplossingen gezocht - en meestal ook gevonden - voor zijn of haar hulpvraag. Hierbij wordt rekening gehouden met specifieke artistieke verwachtingen.

Lees meer over de Dancer's Heellift >>
Lees meer over Dansers en Dans >>
Bezoek de website van MCDM >>

Bezoek de website van Harlequin >>

Deel |