Beweeg je vrij

Kabinet akkoord met financiering e-health

02 April 2013, 09:07, Heythuysen

Om mensen met psychische problemen anoniem te kunnen helpen, wordt hulp via internet, de zogeheten e-mental health, blijvend gefinancierd. Voor het project geldt nu nog een tijdelijke regeling, maar de ministerraad is donderdag akkoord gegaan met het plan van minister Edith Schippers (Volksgezondheid) om deze vorm van hulp structureel te maken.

Schippers kondigde eerder al aan dat ze de komende jaren ruim baan wil geven aan arbeids- en kostenbesparende technologieën als e-health. Via dit project denkt Schippers vooral patiënten met psychische problemen te kunnen helpen die eigenlijk niet goed durven uitkomen voor hun problemen.

Positieve effecten

Een andere overweging is dat voor patiënten met psychische aandoeningen vroegtijdige herkenning en behandelingen met zelfmanagement als uitgangspunt van grote waarde blijkt te zijn. Daarnaast is e-mental health een kosteneffectieve behandeling. 

Bron: ANP / Skipr

Penders Voetzorg en E-Health

Ook Penders Voetzorg gelooft in de voordelen van E-health. Daarom hebben wij in 2012 de eerste echte voeten-app ontworpen. Lees meer over de FootShoot App.

Deel |