Beweeg je vrij

KERNgezond Neerakker Heythuysen

26 April 2016, 13:27, Heythuysen

Leerlingen van groep 5 en 6 van basisschool De Neerakker Heythuysen namen vorige week deel aan alweer de derde activiteit van Stichting KERNgezond. Ze waren te gast bij Atletiek Leudal. Naast dat ze actief aan de slag gingen met vier onderdelen op de atletiekbaan, kregen zij ook een les over een gezonde leefstijl van de Heytse voetballer Aron Gielen. Penders Voetzorg, sponsor van Atletiek Leudal en KERNgezond, ging op bezoek.

De leerlingen kwamen omstreeks negen uur in de ochtend aan bij de atletiekvereniging. Bijna allemaal waren zij sportief gekleed. De zon scheen heerlijk en zorgde voor een goed begin van de dag. Zodra alle kids gereed waren, werd de KERNgezonde ochtend geopend. Ook nu waren de kinderen weer goed op de hoogte van de drie pijlers van KERNgezond: gezonde voeding, gezond bewegen en gezond gedrag.

De helft van de kinderen startten met de leefstijlles die werd verzorgd door topsporter Aron Gielen en Maurice Graef. De kinderen leerden op een interactieve manier over het belang van een gezonde leefstijl. De pijler ‘gezond gedrag’ kwam hier goed aan bod. Er werden niet alleen maar kennisvragen gesteld, maar de meningen van de kinderen waren ook van belang. Met behulp van filmpjes moesten de kinderen nadenken over wat ze zouden doen in een moeilijke situatie op het gebied van fairplay, bijvoorbeeld bij een blessure van de tegenstander. Zouden zij de tegenstander helpen, of toch nog even snel scoren? Ook konden de kinderen natuurlijk vragen stellen aan Aron Gielen.

De andere helft ging sportief aan de slag op de atletiekbaan. De kinderen werden in vier groepen verdeeld. De eerste groep ging naar het onderdeel ‘hurkhoog’, waarbij ze zowel het hoogspringen als het verspringen aan bod kwamen. Daarnaast startte een groepje met estafette, waarbij ze om de beurt 100 meter moesten rennen rondom de atletiekbaan. De derde groep startte met kogelstoten en de laatste groep met hordenlopen. Na een kwartier wisselde de groepen door naar het volgende onderdeel.

De ochtend werd afgesloten in de kantine van de vereniging. De atletiekvereniging, begeleiders en Aron Gielen werden hartelijk bedankt voor hun samenwerking. Natuurlijk kregen de kinderen na afloop nog allemaal een handtekening van Aron Gielen. De volgende KERNgezond-activiteit is op 29 juni en die staat in het teken van gezonde voeding. Ze gaan dan zelf een KERNgezond gerecht maken.

Sponsor

Penders Voetzorg is sponsor van Stichting KERNgezond.

Links

http://www.veld7.nl/kerngezond

Deel |