Beweeg je vrij

Loopanalyses en TV opnames bij Penders

07 February 2014, 15:32, Gouda

Van 4 t/m 12 juli 2014 organiseert de Bas van de Goor Foundation een fantastische challenge die plaats zal vinden in IJsland. Alle deelnemers van de challenge hebben diabetes. Diabetes is een risicofactor voor de gezondheid van voeten. Daarom kwamen de deelnemers vandaag bij elkaar bij Penders Voetzorg in Gouda. Hier werden hun voeten verder geanalyseerd. Een team van RTL 4 was aanwezig om professionele video opnames te maken.

De voeten van de deelnemers werden uitgebreid gecontroleerd en getest. Dit in de vorm van loopanalyses welke uitgevoerd werden door Bewegingstechnoloog Irma van Penders Voetzorg.

Tijdens deze loopanalyses maakte Irma gebruik van geavanceerde drukmeetsystemen. Deze laat duidelijk zien waar de druk onder de voeten risico's vormt. De loopanalyse vond plaats op de loopband, zowel met- als zonder schoenen.

Na afloop werden de analyses besproken door podotherapeut Femke. Zij stelt vervolgens een behandelplan op om de voeten zo optimaal mogelijk te laten functioneren in aanloop naar- en tijdens de Challenge.

Een camerateam van RTL 4 was tevens aanwezig voor het maken van professionele opnames.

Meer lezen

Meer over de Iceland Diabetes Challenge 2014.

Meer over 'onze' deelneemster Annet.

Bezoek de website van de Bas van de Goor Foundation.

 

Deel |