Beweeg je vrij

Mogelijkheid tot gespreid betalen eigen risico 2013

04 December 2012, 15:24, Heythuysen

In 2013 vinden er een aantal algemene wijzigingen plaats met betrekking tot de zorgverzekering. Eén van de belangrijke veranderingen die verzekerden rechtstreeks in de portemonnee kunnen raken is de verhoging van het eigen risico.

Als u 18 jaar of ouder bent, heeft u een verplicht eigen risico voor de zorgverzekering. Dit betekent dat u zelf een eerste deel betaalt van de zorg die u krijgt. In 2013 is het verplicht eigen risico € 350,00. Het eigen risico geld alleen voor de basisverzekering. Dit betekent dus dat onze podotherapie, pedicures en door ons geleverde steunzolen niet onder het eigen risico vallen. Deze diensten en producten worden immers vergoed vanuit uw eventuele aanvullende verzekering.

Om verzekerden niet direct te confronteren met hoge zorgkosten bieden de meeste zorgverzekeraars de mogelijkheid om de rekening gespreid te betalen. Dit betekent dat u met uw verzekeringsmaatschappij afspraken kunt maken over het in meerdere termijnen betalen van uw rekening.  Hiervoor wordt in de meeste gevallen door de verzekeringsmaatschappij geen rente in rekening gebracht. In deze mailing informeren wij u voor een aantal van de grotere maatschappijen hoe dit in zijn werk gaat.

Verzekerings maatschappij

Regeling en voorwaarden

CZ

U hebt bij CZ de keuze om het verplicht eigen risico in 10 termijnen te betalen. Als u hiervoor kiest, dan betaalt u in 2013 gedurende 10 maanden € 35,00 per maand per aangemelde verzekerde. Hebt u aan het eind van het jaar teveel betaald? Dan ontvangt u dit het eerste kwartaal van het volgende jaar automatisch terug.

Voorwaarde: U moet zich voor 1 januari 2013 aanmelden om deel te kunnen nemen aan deze regeling.

 

 

VGZ

Nadat u een rekening hebt ontvangen voor het eigen risico, kunt u contact opnemen met de klantenservice via 0900 – 8490 (lokaal tarief). Samen met VGZ maakt u een afspraak over het gespreid betalen van de nota.

 

 

Menzis

Indien u tijdelijk in de knel komt met het betalen van uw zorgpremie, het eigen risico of de eigen bijdrage biedt Menzis u de mogelijkheid om de betaling in termijnen af te lossen. Hiervoor kunt u contact op nemen met de klantenservice van Menzis (088 -2224040) of online via de website van Menzis een regeling aanvragen. Binnen 5 werkdagen ontvangt u dan een een bevestigingsbrief van Menzis.

 

 

Zilveren kruis Achmea

Vanaf 1 januari 2013 kunt u contact opnemen met de klantenservice van Zilveren kruis Achmea (071 – 7510051) om met uw verzekeringsmaatschappij afspraken te maken over het kostenloos gespreid betalen van uw nota.

 

 

 

Agis

Bedragen vanaf €150,00 (eigen risico en eigen bijdrage) mogen rentevrij in termijnen worden betaald. U kunt hiervoor een persoonlijke afspraak maken met Agis. U dient dan na ontvangst van de nota contact op te nemen met Agis via 0900 – 1412 (€ 0,03 per minuut).

 

 

Delta Lloyd

Als klant heeft u in 2013 de mogelijkheid om het wettelijk eigen risico van € 350,00 in 10 termijnen van € 35,00 te betalen. De betaling start in januari 2013 en loopt door tot en met oktober 2013. Het eventueel teveel betaalde bedrag wordt automatisch teruggestort. Indien u gebruik wilt maken van deze service dient u zich via de website hiervoor aan te melden.

Voorwaarde: U moet zich voor 1 januari 2013 aanmelden om deel te kunnen nemen aan deze regeling.

 

 

 

OHRA

OHRA biedt de mogelijkheid om het wettelijk eigen risico van € 350,00 in 10 termijnen te betalen.

Voorwaarden:

  • U moet vóór 1 januari aangeven dat u uw eigen risico gespreid wilt betalen. Dit kan via Mijn OHRA Zorgverzekering of via het online webformulier .
  • De betaling start dan in januari en loopt door tot en met oktober van hetzelfde jaar.
  • Geeft u zich ná 1 januari op, dan gaat de deelname een jaar later in.

 

 

DSW

DSW biedt de mogelijkheid om het verplichte eigen risico in 10 termijnen te betalen. Betaling gebeurt door middel van automatische incasso aan het einde van de maand, voor het eerst omstreeks  25 maart 2013. Het eventueel teveel betaalde bedrag wordt automatisch terug betaald.

Aanmelding kan via de website, telefonisch via de klantenservice (010 – 2466466) of schriftelijk.

Voorwaarde: U moet zich voor 1 maart 2013 hebben aangemeld.

 

Voorbeeld betaling bij spreiding eigen risico

U komt  in 2013 bij ons voor de aanschaf van een paar orthopedische schoenen. Behoudens de eigen bijdrage worden deze vergoed door uw zorgverzekeraar. U heeft een verplicht eigen risico van € 350,00 per jaar.
U heeft met uw zorgverzekeraar afgesproken dat u het eigen risico in 10 maandelijkse termijnen betaald.

U betaald in dit geval voor de orthopedische schoenen:

Eigen bijdrage (wettelijk vastgesteld): € 137,50Maandelijkse termijn eigen risico: €   35,00Totaal: € 172,50

Indien u verzekerd bent bij een maatschappij die niet in bovenstaand overzicht staat vermeld adviseren wij u om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij of uw polis te raadplegen.

Wij vertrouwen er op u met bovenstaande informatie van dienst te zijn geweest en hopen u in 2013 weer te mogen begroeten in één van onze vestigingen.

Deel |