Beweeg je vrij

Penders koopt oude gemeentehuis

19 August 2013, 14:04, Heythuysen

Op 30 juli 2013 heeft het college besloten het voormalige gemeentehuis te Heythuysen onder voorwaarde van het verkrijgen van een omgevingsvergunning te verkopen aan Penders Voetzorg te Heythuysen. Penders heeft een totaalconcept voorgelegd aangaande het gebruik van het voormalige gemeentehuis aanhakende op de Centrumvisie Heythuysen. Deze plannen bestaan uit huisvesting bedrijfsfuncties Penders Voetzorg, detailhandel en horeca aansluitend aan het plein. De plannen van Penders Voetzorg zorgen voor een grote positieve impuls in en voor de omgeving.

Nieuwe impuls

Al enkele jaren zijn we bezig om te kijken hoe we een nieuwe impuls kunnen geven aan de huisvesting van de hoofdvestiging van ons bedrijf. De laatste verbouwing en renovatie op deze locatie dateert van het jaar 2000 en door de voortdurende groei is qua ruimte en mogelijkheden de grens bereikt. Daarnaast behoeft de hoofdvestiging nog steeds een aanpassing van het interieur om het te laten aansluiten bij de nieuwe huisstijl die inmiddels in de meerderheid van de andere vestigingen is doorgevoerd.

Ruimte voor verdere groei

De aankoop van het oude gemeentehuis is voor Penders Voetzorg in meerdere opzichten een buitenkans. Naast het feit dat er weer ruimte ontstaat voor verdere groei, is het nu ook mogelijk om een totaalconcept te realiseren. Dat wil zeggen dat we niet alleen nog meer zorgfuncties onder één dak kunnen samenbrengen, maar ook dat we kunnen inzetten op een volwaardige schoenwinkel.

Extra versterking

Als extra versterking van het plan zal bovendien ook een restaurant zijn intrek nemen. Voor dit laatste doel zal het gebouw aan de pleinzijde worden uitgebreid. De gemeente heeft haar medewerking hieraan toegezegd. Voor wat betreft de schoenwinkel en het restaurant zijn wij in gesprek met twee ondernemers, die voorlopig nog even anoniem willen blijven. 

De voorlopige planning is dat de nieuwe locatie in voorjaar/zomer 2014 zijn deuren kan openen.

Deel |