Beweeg je vrij

Penders ondertekent leveringsakte

04 February 2014, 16:18, Heythuysen

De leveringsakte van het voormalige gemeentehuis van Heythuysen, dat vanaf later dit jaar dienst zal doen als het nieuwe hoofdkantoor van Penders Voetzorg, werd zojuist ondertekend op het huidige gemeentehuis van Heythuysen. Namens Penders Voetzorg zette algemeen directeur Ivo Franssen zijn handtekening. Burgemeester Arno Verhoeven ondertekende namens de gemeente Leudal.
Dit alles vond plaats onder toeziend oog van Notaris Cremers van notariskantoor Van Hecke Houben en het College van Burgemeester en Wethouders. Hiermee is de aankoop van dit spraakmakende pand door Penders Voetzorg een feit. Twee weken geleden werd de voorlopige koopakte reeds ondertekend.

Binnen het oud gemeentehuis zal het nieuwe hoofdkantoor van Penders gevestigd worden, evenals de praktijkruimtes waarin een totaalaanbod op gebied van voetzorg centraal staat.

In zijn totaliteit zal het pand een uniek concept herbergen waarin voetzorg, retail en horeca nader tot elkaar komen. Zo neemt PAST Schoenen uit Horst de verantwoordelijkheid voor het retail gedeelte op zich. Dit in de vorm van een maar liefst 160 vierkante meter tellende schoenenwinkel. Ook zal een restaurant haar intrede doen binnen de muren van het voormalig gemeentehuis. Voor dit laatste doel zal het gebouw aan de pleinzijde worden uitgebreid.

Zowel Penders Voetzorg als de gemeente Leudal staan zeer positief tegenover deze aankoop. De nieuwe bestemming zal een frisse wind door het centrum van Heythuysen laten waaien.

De voorlopige planning is dat de nieuwe locatie per september haar deuren zal openen. Mogelijk zal het restaurant gedeelte al in de zomer haar eerste klanten mogen ontvangen.


Burgemeester Verhoeven en Ivo Franssen met een raamwerk van glas-in-lood afkomstig uit het oud gemeentehuis

Deel |