Beweeg je vrij

Penders verlengt sponsoring BvdGF

28 May 2015, 11:27, Heythuysen

Penders Voetzorg is sinds 2011 partner en sponsor van de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting is opgericht met als missie: een hogere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes door sport. De sponsorovereenkomst tussen Penders Voetzorg en de Bas van de Goor Foundation werd afgelopen week weer verlengd.

Afgelopen week hebben Penders Voetzorg en de Bas van de Goor Foundation een vervolg gegeven aan deze mooie samenwerking. Daarmee blijft Penders Voetzorg t/m 2018 sponsor van de Bas van de Goor Foundation.

Achtergrond

Eén van de grondleggers van de stichting is Bas van de Goor. Als volleyballer op het hoogste niveau behaalde hij met zijn team goud tijdens de Olympische spelen van 1996.

In 2003 bleek dat Bas diabetes type 1 heeft. Door regelmatig te sporten kwam hij erachter dat sport en bewegen zorgt voor een betere diabetescontrole, een daling van de bloedglucosespiegel op de lange termijn en een effectiever gebruik van de in het lichaam aanwezige insuline.

Om mensen met diabetes te informeren en inspireren tot een sportief leven met diabetes werd de Bas van de Goor Foundation opgericht.

De stichting organiseert sportactiviteiten zoals sportclinics, sportdagen en sportkampen voor mensen met diabetes.

Zie: www.bvdgf.nl

Deel |