Beweeg je vrij

Reinier de Graaf en Haga redden LangeLand

11 April 2014, 08:35, Delft

Het HagaZiekenhuis in Den Haag en het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft hebben de eerste formele stap gezet op weg naar definitieve overname van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. De partijen hebben deze week een intentieovereenkomst getekend die intensieve samenwerking mogelijk maakt. Dat heeft een woordvoerder van het LangeLand Ziekenhuis aan Skipr bevestigd.

Het is nog niet duidelijk hoe de samenwerking tussen de ziekenhuizen eruit gaat zien. Dat wordt nog onderzocht. Het is de bedoeling dat dit voor de zomer duidelijk wordt, aldus de woordvoerder.

Overname

De gesprekken rond de overname lopen al een poos. Het LangeLand Ziekenhuis maakte op donderdag 20 maart bekend dat de overname door investeringsmaatschappij Fundis definitief van de baan was. Daarbij maakte het ziekenhuis ook bekend dat het in gesprek is met een mogelijk nieuwe partner. Dit bleek korte tijd later de Stichting Reinier Haga Groep te zijn.

Het noodlijdende ziekenhuis leek vorig jaar gered toen Fundis, toen nog Vierstroom geheten, en de medische staf van het ziekenhuis aankondigden de zorginstelling gezamenlijk over te nemen. Het LangeLand leed de afgelopen jaren miljoenen euro's verlies. Inmiddels schrijft het ziekenhuis weer zwarte cijfers.

SEH

De mogelijke sluiting van de spoedeisende hulp van het Zoetermeerse ziekenhuis was de afgelopen maanden een heikel punt. Zo zei wethouder Klaasjan de Jong dat het volgens hem logischer was een spoedeisende hulpafdeling in Den Haag te sluiten dan in Zoetermeer. Door de overname lijkt de spoedeisende hulp in Zoetermeer nu gered te zijn.

Bron: Skipr

Deel |