Beweeg je vrij

Routes GHZ-Regiobus worden uitgebreid

06 May 2015, 14:39, Gouda

Sinds enige tijd is het mogelijk voor klanten van Penders Voetzorg (Gouda) om gratis gebruik te maken van deze busdienst van het Groene Hart Ziekenhuis. Diverse buslijnen worden echter gewijzigd. Hieronder volgt het persbericht van de Regiobus.

Bijna 1000 patiënten van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) hebben tijdens een proefperiode van een half jaar gebruik gemaakt van de GHZ-Regiobus. Zij waardeerden deze dienst gemiddeld met een 8,9. Dit was voor het GHZ voldoende reden om de service voor patiënten in de regio te continueren en vanaf 1 juni aanstaande zelfs verder uit te breiden.

Het GHZ hecht veel waarde aan een duurzaam milieu en dus is in het vervolgtraject gekozen voor een elektrische bus. Deze gratis busdienst voor patiënten is uniek in Nederland.

De GHZ-Regiobus rijdt al verschillende routes in de regio. Dit gebeurt op vaste werkdagen, meerdere keren per dag. Op verzoek van veel patiënten wordt de dienstregeling vanaf 1 juni aanstaande uitgebreid met opstappunten in Gouderak, Haastrecht, Stolwijk, Moerkapelle, Zevenhuizen, Nieuwerkerk aan den IJssel (GHZ locatie Zuidplas) en Waddinxveen- Souburgh. 

De opstapplaatsen liggen centraal in deze dorpen en zijn vaak gevestigd bij verzorgingstehuizen en gezondheidscentra. Men hoeft echter geen bewoner van de tehuizen te zijn om mee te rijden; iedereen kan hier in de bus naar het GHZ stappen.  Ook patiënten voor de GHZ- locaties Schoonhoven en Zuidplas kunnen gebruik maken van de GHZ-Regiobus.  

De GHZ-Regiobus is gratis voor patiënten en één familielid of naaste. De afsprakenkaart van het ziekenhuis of van Penders Voetzorg geldt als vervoersbewijs.

In de GHZ-Regiobus kunnen geen rolstoelen, wel invouwbare rollators en kinderwagens. De busdienst is dus geschikt voor jong en oud.  

Voor meer informatie, opstapplaatsen en de actuele dienstregeling: www.ghz.nl/regiobus

Deel |