Beweeg je vrij

Shockwave therapie werkt doelgericht

03 June 2013, 08:08, Gouda

Penders Voetzorg te Gouda en Fysiopraktijk ‘Het Groene Hart Fysio & Sport’ slaan hun handen ineen om de mobiliteit van patiënten nog verder te vergroten. Centraal binnen deze samenwerking staat Shockwave therapie.

Op 14 mei j.l. is Penders Voetzorg Gouda, in samenwerking met Het Groene Hart Fysio & Sport, gestart met de eerste Shockwave behandelingen bij patiënten met Hielspoor en/of Achillespeesklachten.

Shockwave meer effectief door Echografie

De Shockwave behandeling wordt uitgevoerd door een Fysiotherapeut van Het Groene Hart. Van te voren vindt eerst nog een grondig onderzoek door een Echografist met Echo apparatuur plaats. Hiermee kan men de precieze locatie van de pijn nog beter lokaliseren en vervolgens zeer efficiënt en doelgericht behandelen.

Innovatie technologie op basis van geluidsgolven

Shockwave therapie is een moderne en innovatieve behandelmethode die alsmaar populairder wordt. De term 'Shockwave' verwijst naar hoorbare en energetisch geluidsgolven die aangewend worden voor de behandeling van pijnlijke gebieden. Shockwave therapie geeft erg goede resultaten bij de behandeling van diverse voetklachten zoals hielspoor en Fasciitis plantaris (peesplaatontsteking), maar ook bij achillespeesklachten.

Combinatie met traditionele behandelingen

Door Shockwave therapie te combineren met de traditionele behandelmethodes zoals steunzolen en orthopedisch schoeisel worden zowel de pijnklachten als de oorzaak van het probleem aangepakt.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u contact opnemen met Penders Voetzorg Gouda  (Tel: 0182 513 078)

Deel |