Beweeg je vrij

Start spreekuur Shockwave Heythuysen

10 October 2014, 10:57, Heythuysen

Vandaag zijn we op filiaal Heythuysen gestart met ons gezamenlijke spreekuur voor hielspoor- en achillespeesklachten. Hierin werken podotherapeut, echografist en fysiotherapeut samen rondom de behandeling middels shockwave. Dit spreekuur houden wij met onze samenwerkingspartner Fysio&Sport.Nu.

Wat is Shockwave

Shockwave therapie is een moderne en innovatieve behandelmethode die de laatste jaren erg aan populariteit gewonnen heeft. De term ‘shockwave’ verwijst naar hoorbare en energetische geluidsgolven die aangewend worden voor de behandeling van pijnlijke gebieden. Shockwave therapie geeft goede resultaten bij de behandeling van diverse voetklachten zoals hielspoor en fasciitis plantaris (peesplaatontsteking), maar ook bij achillespeesklachten.

Door shockwave therapie te combineren met de traditionele behandelmethodes zoals steunzolen en orthopedisch schoeisel worden zowel de pijnklachten als de oorzaak van het probleem aangepakt. 

Van Gouda tot Heythuysen

Ruim een jaar geleden zijn wij gestart met een gezamenlijk spreekuur op filiaal Gouda. De expertise van Fysio&Sport.Nu op gebied van echografie en shockwave vormde een zeer gedegen basis om deze samenwerking vorm te geven.

Het grote succes van dit gezamenlijke spreekuur zorgde ervoor dat we binnen no time konden uitbreiden naar Zoetermeer en Leiden. Inmiddels is de tijd voor shockwave ook rijp voor het gloednieuwe filiaal van Penders in Heythuysen.

Iedere vrijdag kunt u hier terecht voor het gezamenlijke spreekuur.

Gezamenlijke aanpak

De gezamenlijke aanpak van podotherapeut en fysiotherapeut wordt zeer positief ontvangen. Door grondig gebruik van de kennis van beide disciplines wordt resultaat behaald.

Wij combineren op deze wijze het echografisch onderzoek, loopanalyse, shockwave therapie, oefentherapie, steunzolen en de statiek- en dynamiekbeoordeling van de voet.

Dit is precies wat onze samenwerking zo uniek maakt. Op andere plaatsen waar Shockwave aangeboden wordt, is dit vaak een eenzijdig verhaal waar ten hoogste een echografist aan meewerkt. Maar juist de combinatie met de podotherapeut maakt dit spreekuur zo effectief en uniek.

Dus heeft u, of iemand in uw omgeving, last van hielspoor of achillespeesklachten, laat hem of haar dan zeker even contact opnemen met Penders Voetzorg in Heythuysen.

Informatie

Lees meer over Shockwave

Bezoek de website van Fysio&Sport.Nu

Deel |