Beweeg je vrij

Thema Werk en Arbeid vanaf nu beschikbaar

01 July 2013, 14:43, Heythuysen

In dit thema ‘Werk en arbeid’ vindt u gerichte informatie over (aangepast) schoeisel en andere hulpmiddelen die specifiek gebruikt worden in de uitoefening van werk en beroep. De gedrukte themabrochures zullen spoedig beschikbaar zijn.

Voetproblemen kunnen van grote invloed zijn op de prestaties op de werkvloer, zeker bij fysieke beroepen. Denk bijvoorbeeld aan de productiemedewerker met rugklachten, die voortvloeien uit een verkeerde stand van de voeten.

De productiviteit neemt hierdoor af en in het slechtste geval treedt kort of zelfs langdurig verzuim op. Dit is niet in het belang van zowel de werknemer als werkgever.

Goede en gespecialiseerde voetzorg is in dit soort gevallen vereist. Daarbij moet niet alleen worden gekeken naar de voeten, maar zeker ook naar de schoenen. Beroepsschoeisel vereist vaak namelijk andere eigenschappen dan normale schoenen.

Productief en Protectie

Goede voetzorg gericht op de werksituatie draait naar onze mening om twee essentiële aspecten. Enerzijds het scheppen van de juiste

randvoorwaarden om productief te zijn en blijven zonder hinder te ondervinden van pijn en/of vermoeidheidsklachten; anderzijds het bieden van de benodigde bescherming van de voeten tegen de risico’s van verwonding.

Lees meer over Werk en Arbeid.

Deel |