Beweeg je vrij

TV serie Pure Kracht opnieuw uitgezonden

16 October 2014, 15:56, Den Haag

De realityserie ‘Pure Kracht’ op TV West over de helden van Sophia Revalidatie werd door kijkers met enthousiasme ontvangen. Wegens het grote succes wordt het acht-delige televisieprogramma nogmaals uitgezonden op TV West vanaf 18 oktober. Hoe ziet het leven eruit na een verkeersongeval, ziekte of hersenaandoening? Wat kom je tegen als je moet leren omgaan met beperkingen? TV West volgde acht weken lang een aantal bijzondere patiënten die revalideren bij Sophia Revalidatie en Penders Voetzorg.

 

Maak kennis met de helden

In Pure Kracht maakt de kijker kennis met een aantal van de patiënten, waaronder: Elene, Walid (11 jaar), Sita (21 jaar), Maureen (46 jaar) en Fred (52 jaar). Om uiteenlopende redenen zijn zij in behandeling of in opname bij Sophia Revalidatie of Penders Voetzorg Den Haag. Zo heeft Walid een door een erfelijke aandoening moeite met lopen. Op school is hij vaak gepest en door mee te doen aan Pure Kracht laat hij zien dat hij een normale jongen is.

De 22-jarige Sita leeft als het gevolg van een ziekte op sondevoeding en heeft onlangs een nieuwe heup gekregen. Moeder van twee dochters en juffrouw op de basisschool Maureen heeft door een ongeluk Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Door een val uit een wandrek was zij negen dagen buiten bewustzijn: “Ik ben blij dat ik nog leef, ik vind het echt een cadeautje”.

We zien ook Fred, wiens been is geamputeerd. Hij leert onder meer om te gaan met zijn prothese.

Elene heeft een cva gehad waardoor haar voetfunctie verminderd is. Zij krijgt orthopedische schoenen van Penders waardoor ze beter kan lopen.

‘Pure Kracht – de helden van Sophia Revalidatie’ is van 18 oktober tot en met 13 december 2014 elke zaterdag van 15.00 tot 19.00 uur, op het hele uur, te zien op TV West. In totaal bestaat de serie uit acht afleveringen van twintig minuten. Aflevering gemist? Geen zorgen: dan kun je de serie ook terugkijken via dit YouTube-kanaal.

Een compilatie van Penders Voetzorg vindt u op onze media pagina.

Deel |