Beweeg je vrij

Veel Nederlanders veranderen verzekeraar

30 September 2015, 15:33, Heythuysen

Een onderzoek van Zorgwijzer.nl wijst uit dat ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders eind dit jaar zullen gaan overstappen op een andere ziektekostenverzekering. Dat zijn er 200.000 meer dan vorig jaar. Ruim veertien procent van de verzekerden twijfelt nog op dit moment nog over een overstap. Ongeveer 77 procent gaat niet wisselen.

Zorgwijzer deed een peiling onder 1143 respondenten. Daaruit bleek dat 8,4 procent wil overstappen. Omgerekend is dat 1,4 miljoen. Dat is vergelijkbaar met het jaar 2013 toen ongeveer 1,37 miljoen mensen zijn overgestapt. In de jaren daarna lagen de aantallen ietsjes lager.

Hoogte premie

De NZa deed onderzoek naar de redenen om over te stappen. De hoogte van de premie is de belangrijkste. Dat is voor 23 procent de motivatie om naar een andere verzekeraar te gaan. Veranderend zorggebruik is een andere belangrijke reden, net als het deelnemen aan een collectieve zorgverzekering bij een andere verzekeraar.

Klantcijfer

De redenen om niet over te stappen zijn tevredenheid over de huidige dekking, service en het feit dat men al heel lang bij de verzekeraar is aangesloten. Uit een eerder onderzoek blijkt dat klanten hun zorgverzekeraar minimaal een 7,5 als klantcijfer geven op basis van premie, service, zorgkeuze en aanvullende opties.

Bron: Skipr

Deel |