Beweeg je vrij

Verslag open dagen Heythuysen

09 September 2014, 15:53, Heythuysen

In het weekend van 6 en 7 september vonden de open dagen plaats van de nieuwe hoofdlocatie van Penders Voetzorg Heythuysen, de nieuwe winkel van PAST schoenen en Italiaans restaurant Porto Maurizio. Vele bezoekers vonden de weg naar de Dorpstraat 1-3 om hier het spraakmakende gebouw te kunnen bezichtigen. Uiteraard was er veel te zien en te beleven voor de bezoekers.

Mogelijk geholpen door het fantastische weer, mochten wij afgelopen weekend circa 3000 bezoekers verwelkomen tijdens de open dagen van ons nieuwe adres in Heythuysen.

Uiteraard hebben wij, samen met PAST schoenen en Porto Maurizio onze uiterste best gedaan om een mooi programma vol activiteiten te organiseren. Gelet op de vele positieve reacties van de bezoekers bleek dit een schot in de roos.

Lezingen en presentaties

Gedurende deze twee open dagen konden bezoekers ieder half uur een interessante lezing/presentatie bijwonen. Hierbij gingen behandelaars van Penders Voetzorg dieper in op veelbesproken onderwerpen zoals ‘Waaraan voldoet een goede schoen’, ‘wat zijn de Top 5 voetklachten’, of ‘voetproblemen bij diabetes en reuma’. Ook externe sprekers waren ruimschoots vertegenwoordigd. Zo gaf oud-Olympisch volleybal kampioen Bas van de Goor een interessante lezing over diabetes en zelfmanagement en orthopedisch chirurg dr. de Smet over operatieve mogelijkheden bij voetproblemen. De lezingen werden allen in groten getale bezocht.

Demonstraties

Naast deze leerzame presentaties stond er natuurlijk nog veel meer op de agenda. In diverse praktijkruimtes konden mensen demonstraties bijwonen zoals het behandelen van kalknagels d.m.v. lasers, shockwave therapie bij hielspoor- en achillespeesklachten, het toepassen van een nagelbeugel bij ingegroeide teennagels en drukmetingen in de schoen.

Ook tijd voor ontspanning

Ook voor ontspanning was je dit weekend aan het juiste adres. Zo kon men genieten van heerlijke voetmassages bij Angelique Boumans, maar ook van de voetreflexologie van Reflexzone Seline.

Voetchecks

Uiteraard waren er ook diverse bezoekers met last van hun voeten. Zij konden dit weekend een gratis voetcheck laten doen bij de podotherapeuten van Penders. Binnen een kwartier wisten zij precies welke weg ze hiermee moesten bewandelen om van hun klachten af te komen.

Persoonlijk kleuradvies door de schoenenkunstenaar

Schoenmerk Greve was aanwezig met een stand waarbij een ambachtelijk schoenenkunstenaar persoonlijk kleuradviezen gaf. Vervolgens konden geïnteresseerden een mooie veterschoen exact zo laten maken zoals ze zelf graag wilden. Een blauwe schoen met een spitse donkere neus en wolkeffect aan de zijkant, afgerond met mooie paarse veters? Geen probleem. Alles was mogelijk en werd ter plekke met de hand geverfd.

Springkussen

De allerkleinste bezoekers konden terecht bij het luxe springkussen, buiten op het marktplein. Dankzij de oplettende vrijwilligers bij het springkussen konden de ouders ondertussen met een gerust hart het gebouw en alle activiteiten verkennen, of genieten van een lekker drankje of hapje op het terras van Porto Maurizio.

Promotieplatform Leudal

Alles rondom toeristische informatie, wandelroutes en de regionale natuur van het Leudal kwam aan bod bij de informatiestand van promotieplatform Leudal.

Live Cooking

Aanwezigen die niets met voeten hebben konden genieten van de Live Cooking sessies bij Porto Maurizio. Het water liep bijna uit de mond bij de bezoekers.

Al met al een mooi en gevarieerd programma voor alle bezoekers. Alle deuren stonden open voor onze gasten en overal viel wel iets te zien of te beleven.

Wij danken dan ook alle bezoekers voor hun enthousiasme en de vele complimenten waarmee we overladen werden. Het waren twee prachtige dagen in 'Heytze'.

Fotoverslag

Morgen kunt u een mooi en uitgebreid fotoverslag bekijken op onze website.

Deel |