Beweeg je vrij

Vertrek naar het hoogste punt van Europa

21 September 2012, 15:28

Donderdagavond 20 september vertrekken 6 mannen en 2 vrouwen voor de Elbrus Diabetes Expeditie. Het doel is het beklimmen van de 5.642 meter hoge Elbrus, de hoogste berg van Rusland én van Europa. De deelnemers, waarvan twee met diabetes type 1, willen laten zien dat je alles kan met diabetes, maar willen daarnaast ook aandacht vragen voor de ernst van de ziekte.

Eén van de deelnemers is oud Olympisch volleybalkampioen Bas van de Goor. Hij is oprichter en directeur van de Bas van de Goor Foundation. Bas van de Goor heeft diabetes type 1 en zijn missie met de Foundation is het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met diabetes door middel van sport enbewegen.

De tweede deelnemer met diabetes type 1 is Maarten de Gruyter, oprichter en voorzitter van de Stichting Diabetes Onderzoek Nederland. Zijn stichting werft fondsen en ondersteunt fundamenteel onderzoek om diabetes te genezen.

Maarten en Bas willen deze privé expeditie ook aangrijpen om aandacht te vragen voor de aandoening die hen beiden is overkomen.

Twee internisten, professoren op diabetesgebied, met bergsportervaring maken ook onderdeel uit van het team. Fotograaf Ronald Hoogendoorn zal zorgen voor het beeldmateriaal. Het diabetesteam zal begeleid worden door drie lokale gidsen. De organisatie van de expeditie is in handen van Mountain Network.

Vanaf deze plek wordt er elke dag een update gegeven over de vorderingen van de beklimming.

Deel |