Beweeg je vrij

VGZ komt met no-claim korting voor aanvullende verzekeringen

23 October 2012, 08:41, Heythuysen

VGZ verzekerden die geen zorg declareren kunnen tien tot twintig euro per maand besparen. De premiekorting die volgt na een heel jaar geen declaraties is tien procent. Deze korting loopt jaarlijks met tien procent op tot maximaal veertig procent. Dit kan tien tot twintig euro per maand bedragen.

Aanvullende pakketten

Deze nieuwe maatregel geldt enkel voor aanvullende pakketten. Hierbij kan je denken aan fysiotherapie, tandzorg en buitenlandhulp. In de autobranche is no-claim korting reeds tientallen jaren gemeengoed.

Indien deze vernieuwde regeling een succes is, wil VGZ dit gaan uitbreiden naar andere pakketten. De achterliggende gedachte is dat VGZ zo hoopt dat verzekerden bewuster gaan nadenken over aanvullende pakketten.

Een woordvoerder van VGZ legt uit dat klanten zelf bepalen wat ze doen. “Soms is het niet nodig een beroep te doen op de aanvullende verzekering en kan de klant de behandeling zelf betalen. De klant krijgt op deze wijze veel meer regie op zijn verzekering en het verhoogt het kostenbewustzijn.”

Bron: AD dinsdag

Deel |