Beweeg je vrij

Historie

Begin jaren zeventig startte de Limburgse familie Penders met hun bedrijf, gespecialiseerd in orthopedische schoentechniek.  De oorsprong ligt in Zuid-Limburg (Geleen, Beek) om vervolgens in Heythuysen te belanden. In 1989 werd gestart met de vestiging in Delft, een jaar later volgde Tiel.


De jaren negentig

Vanaf 1991 werd voortaan ook de discipline Podotherapie aangeboden. Langzaamaan kwamen in die periode de diabetische voetenpoli’s (multidisciplinair spreekuur voor diabetes patiënten) in diverse ziekenhuizen op. Het ziekenhuis in Venlo was reeds gestart en het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en het Laurentius ziekenhuis in Roermond volgden. Door de komst van Podotherapie binnen Penders Voetzorg werden de therapiemogelijkheden voor onze cliënten uitgebreid met voet- en wondbehandelingen, nagelbeugels, ortheses, screening diabetische voet en podotherapeutische zolen. In 2003 werd de afdeling Podotherapie voor het eerst gevisiteerd (controle of de podotherapeut aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet).

Ook op administratief gebied heeft Penders Voetzorg door de jaren heen vele veranderingen gekend (niet alleen qua verhuizingen en verbouwingen). In de beginperiode werden alle offertes en facturen nog met de hand geschreven en naar de zorgverzekeraars verstuurd. Medio 1989 werd de eerste computer gekocht samen met een speciaal programma dat geheel was ingericht voor de orthopedische schoentechniek. Vandaag de dag zijn alle afdelingen volledig geautomatiseerd.

Sterke ondernemerszin, een grote dosis lef en vooral hard werken zorgden ervoor dat het bedrijf gestaag bleef groeien. Er volgden nog vestigingen in Gouda (1996) en Tegelen (1997). Dat kwaliteit altijd al hoog in het vaandel heeft gestaan bij Penders blijkt wel uit het feit dat onze organisatie in 1999 toetrad tot Federatie PAS; een landelijk samenwerkingsverband van leveranciers van orthopedische schoenen en voethulpmiddelen.

De jaren 2000

Een jaar later (2001) kwam de vestiging in Rotterdam erbij.  In dat jaar werden de podotherapeuten voorzien van een laptop alsook een geautomatiseerd systeem, waardoor vanaf dat moment gegevens digitaal werden verwerkt en de papierstroom duidelijk werd verminderd. Ook op administratief gebied vond een belangrijke wijziging plaats. Voorheen maakte iedere secretaresse offertes, facturen, afspraken, rapportages en deed voorbereidende werkzaamheden voor het spreekuur. Dit kwam niet altijd ten goede aan de geleverde kwaliteit op de afdelingen. De administratie werd opgesplitst in de (huidige) zorgadministratie en het secretariaat.

De uitbreiding in het Westen werd in 2004 compleet met de vestiging in Den Haag. In 2006 volgt Doetinchem.  Tot slot zijn er in 2007 drie dependances bijgekomen: Weert, Roermond en Venlo. Dit om de toegankelijkheid richting onze Limburgse cliënten te versterken.

Productielocatie Arenbos

Ter ondersteuning van genoemde vestigingen en om nog meer zorg aan de kwaliteit te geven werden een aantal productiewerkzaamheden die voorheen in de vestigingen werden uitgevoerd gecentraliseerd in Heythuysen. Voorheen binnen de muren van de hoofdvestiging, sinds 2008 in een aparte productielocatie op het industrieterrein Arenbos te Heythuysen. Het doel is een structurele en permanente verhoging van kwaliteit, verkorting van doorlooptijden en levertijden en het verder realiseren van een uniforme en eenduidige werkwijze.

Lees verder voor het bedrijfsprofiel >>

 

Deel |