Genieten van comfortabel lopen

Het belang van goed schoeisel

Bij Penders Voetzorg willen wij u niet alleen adviseren over voeten of alleen over schoenen. Nee, ons advies richt zich altijd op de combinatie van voeten en schoenen. Omdat voet en schoen in nauwe wisselwerking met elkaar staan en niet los van elkaar kunnen worden gezien.


Wanneer we een oplossing zoeken voor uw voetprobleem, dan kijken we dus ook altijd naar uw schoenen. De schoen vervult namelijk een belangrijke functie als het gaat om de conditie en de gezondheid van uw voeten. Schoenen zorgen voor bescherming en geven ondersteuning aan de voeten en de rest van het lichaam.

De ideale schoen bestaat niet

Het concept van een "ideale schoen" bestaat ons inziens niet. Wat voor de een geschikt is, is voor de ander totaal ongeschikt. Daarnaast zijn de functionele vereisten voor het schoeisel afhankelijk van diverse omgevingsfactoren en fysieke vereisten. Wordt de schoen binnen of buiten gedragen? Worden de schoenen gebruikt voor te wandelen of voor te rennen? Enzovoorts.

Desalniettemin zijn er wel een aantal algemene aanbevelingen te geven als het gaat om de keuze van schoenen.

Goede pasvorm

De meest fundamentele eis die aan schoenen wordt gesteld, is dat deze goed passen. De schoen moet bovendien stabiel zijn, met name bij ouder wordende mensen.

Naast een goede pasvorm en stabiliteit gelden ook de volgende vereisten:

  • draag schoenen van een stevig materiaal
  • de schoen dient een voldoende brede hak te hebben
  • een veterschoen verdient de voorkeur

Mooi zijn of geen pijn lijden?

Bij het optreden van voetklachten en het vinden van een geschikte oplossing hiervoor, is een goed schoenadvies niet weg te denken. Het probleem dat we hierbij constateren is dat het met name voor vrouwen moeilijk is om het schoeisel aan te passen. Mooi willen zijn en pijn lijden staan op gespannen voet met elkaar. Een gulden middenweg is om bij speciale gelegenheden (uitgaan, feest) zogenaamde "zitschoenen" te dragen. De zitschoen kan elk type schoen zijn, zelfs met hele hoge hakken, waar je niet te lang achter elkaar op moet lopen en die de meeste tijd in zittende positie wordt gedragen.

Als het feest of het speciale moment weer voorbij is, kan daarna weer het verantwoord schoeisel worden aangetrokken.

 

Deel |

Download brochure Bewegen en comfort

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Bel mij voor een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

Bel mij

Producten & diensten

Comfortschoen Dames

Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

Lees meer

Comfortschoen Heren

Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

Lees meer

Steunzolen algemeen

Om de druk onder de voet te verminderen of de stand en dynamiek van de voet en het lichaam te...

Lees meer