Genieten van comfortabel lopen

Past een steunzool in elke schoen?

Op het moment dat iemand in aanmerking komt voor steunzolen vraagt men zich al snel af of de zolen in iedere schoen passen. En zo niet, welke schoenen moet ik dan kopen? Op deze vraag proberen we hieronder een passend antwoord te geven.


Er bestaan diverse soorten steunzolen die ieder weer andere wensen of eisen aan de schoen stellen. We kunnen dus geen algemene regel geven.

Zo kunt u te maken hebben met "lange" (hele) steunzolen waarbij meer ruimte boven en rond de tenen nodig is dan bij zogenaamde “korte" (halve) steunzolen.

Ook van belang zijn bijvoorbeeld de breedte en dikte van de steunzolen, waarbij goed moet worden gelet op voldoende diepte van de hielruimte in de schoen om te voorkomen dat de voet uit de schoen slipt.

Het is daarom aan te raden de schoen in de winkel met uw eigen steunzool te passen zodat u direct kunt ervaren of de schoen goed past of dat u wellicht een ander model moet proberen.

Als algemene vuistregel kunt u het best hoogwaardige comfortschoenen kopen. Deze beschikken namelijk over een uitneembaar voetbed. zo kunt u de steunzool probleemloos in de schoen leggen, zonder dat het dan te krap wordt.

Kwalitatief hoogwaardige comfortschoenen koopt u bijvoorbeeld bij Penders Schoenen te Heythuysen, Uden of Breda.

 

Deel |

Download brochure Bewegen en comfort

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Bel mij voor een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

Bel mij

Producten & diensten

Comfortschoen Dames

Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

Lees meer

Comfortschoen Heren

Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

Lees meer

Steunzolen algemeen

Om de druk onder de voet te verminderen of de stand en dynamiek van de voet en het lichaam te...

Lees meer