Genieten van comfortabel lopen

Onderhoud van schoenen in de winter

In de winter hebben uw schoenen aardig wat te verduren door diverse weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en modder. Goed onderhoud is in deze tijd van het jaar dan ook geen overbodige luxe! Door uw schoenen goed en regelmatig te poetsen kunt u er langer plezier van hebben.


Schoenen van welk materiaal dan ook blijven het mooiste en in goede staat als u ze netjes verzorgt.  Regelmatig onderhoud zorgt o.a. voor het behoud van een goede pasvorm, originele kleur- en materiaaleigenschappen. In de winter vraagt dit net iets meer aandacht en met behulp van onderstaande tips en adviezen blijven uw schoenen in optimale conditie.

  • Behandel uw schoenen met een vuil- en waterafstotende spray, zoals VG Anti Rain (verkrijgbaar bij onze vestigingen). Doe dit minimaal 1x per maand.
  • Poets uw schoenen 1x per week.
  • Direct na het wandelen het overtollige vuil afborstelen en eventueel modder/sneeuw afspoelen met water. Dit voorkomt dat vuil/zout diep in het leer kan inwerken en voorkomt zoveel als mogelijk plekken en kringen. Laat vervolgens de schoenen rustig opdrogen.  Droog ze nooit bij de verwarming! Het risico bestaat dat de stof gaat krimpen of het leer uitdroogt. Droog ze bij kamertemperatuur. Haal indien mogelijk de binnenzolen eruit.
  • Schoencrème gaat het uitdrogen van schoenen tegen, houdt het leer soepel en frist de kleur op. Zorg dat uw schoenen droog zijn alvorens u er schoencrème op doet. Breng geen te dikke laag aan, zodat het leer nog voldoende kan ademen.
  • Suède schoenen schoonmaken met een suède borsteltje en/ of suède -nubuckblok. Indien nodig Tana kleurhersteller gebruiken om de kleur op te frissen. Hierna behandelen met beschermende spray, bij voorkeur geschikt voor suède en nubuck leder zoals Tana suèdespray, voor een optimaal onderhoud en bescherming.
  • Steek een prop papier in natte schoenen en leg ze op de zijkant. Haal de zool uit uw schoenen. Draai de schoenen regelmatig om en steek er indien nodig een nieuwe prop papier in. 
  • Houdt uw schoenen in model m.b.v. schoenspanners (hout, metaal of plastic).
  • Controleer regelmatig uw zolen en hakken en laat deze tijdig repareren. Slijtage vermindert het profiel waardoor het risico op uitglijden bestaat.
  • Vervang regelmatig de veters. Natte veters die snel drogen kunnen eerder breken.
  • Heeft u schoenen met klittenband? Zorg ervoor dat de sluitingen altijd dicht zijn.
Deel |

Download brochure Bewegen en comfort

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Bel mij voor een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

Bel mij