Genieten van comfortabel lopen

Mooie voeten in de zomer

Iedereen wil mooie voeten in de zomer, de dichte schoenen gaan uit en de slippers komen tevoorschijn. Natuurlijk wilt u ze laten zien in de mooie zomerdagen. Maar veel mensen hebben last van eelt of kloven. Maar wat is nou precies eelt? En wat kun je eraan doen? We helpen u op weg met wat tips.

Eelt is plaatselijke verdikking van de opperhuid, dit kan ontstaan door wrijving en/of druk. Eelt is een beschermlaagje dat voorkomt dat de opperhuid beschadigd raakt.

Handige tips

Dit kan door een pedicure vakkundig verwijderd worden, maar eventuele thuisoplossingen zijn er ook. Handige tips zijn:

Om thuis eerst te beginnen met een voetenbad met een bruistablet of badzout. Voel van te voren met de binnenkant van de pols hoe warm het water is voordat u met uw voeten in het bad gaat, of temperatuur het water.

Na het voetenbad zijn de voeten nog vochtig, gebruik dan het scrubzout of scrubgel.

Scrubben

Voetenscrub is grover in de korrel dan voor het gezicht of lichaam. Hiermee verwijderd u de dode huidcellen en zorgt ervoor dat de huid weer glad en zacht aanvoelt.

Spoel uw voeten goed  af met water en maak deze helemaal droog. Dan is het tijd om het overtollige eelt te verwijderen. Met een puimsteentje of eeltrasp gaat dit heel gemakkelijk. Let erop dat u niet teveel eelt eraf haalt, eelt is natuurlijk een beschermlaag.

Om de huid te verzorgen gebruiken we een voetencrème, vraag advies aan de pedicure welke crème geschikt is voor uw voeten.

Wanneer deze tips niet haalbaar zijn thuis of niet veel uithalen zoek dan een pedicure op.

Een professional helpt u van uw lasten en eventuele pijnklachten af.

Een pedicure knipt meteen uw nagels, polijst de nagels, verwijderd het eelt en eventuele likdoorns, kloven en ingroeiende teennagels en verzorgt na afloop de voeten zodat uw met mooie voeten naar buiten kunt gaan.

Naast verzorgen zijn er ook  accessoires waar u uw voeten mee kunt laten opvallen. Zo zijn er bandjes of sieraden voor de enkels en teenringen. Of natuurlijk waar iedereen mee bekend is, nagellak. Nagellak heb je in alle soorten kleuren, zelfs tegenwoordig met craquelé effect.

Deel |

Download brochure Bewegen en comfort

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Zoek een vestiging

Wilt u weten waar u ons kunt vinden, of wilt u direct een afspraak maken? Gebruik onderstaande knop om direct een vestiging bij u in de buurt te zoeken.

Zoek vestiging

Producten & diensten

Callusan crèmeschuimen

Callusan crèmes zijn innovatieve verzorgingsproducten voor de huid. Het verschil ten opzichte...

Lees meer

Voetbehandeling pedicure

De pedicure is degene die zich bezig houdt met het reguliere onderhoud en de verzorging van...

Lees meer