Genieten van comfortabel lopen

Zon, zee en zand... Goed voor uw voeten?

Bij mooi weer zijn de meeste mensen graag op het strand. Op vakantie in een exotisch oord of aan onze eigen Nederlandse kust; het is altijd heerlijk om een lange wandeling te maken in de branding. Lekker met blote voeten door het zand en zeewater. Of lekker luieren in de zon en af en toe een heerlijk frisse duik nemen in zee.

Na een lange donkere winterperiode zorgt de zon ervoor dat we onze voorraad aan vitamine D weer kunnen aanvullen. Vitamine D is erg belangrijk voor ons lichaam en zorgt onder andere voor sterke botten en een goede weerstand.

Verbranden voorkomen

De combinatie van zon, zand en zeewater zorgt er echter voor dat u sneller verbrandt. Daarom is het belangrijk om uzelf goed in te smeren met een goede zonnebrandcrème. Vergeet daarbij uw voeten niet.  De huid op de bovenkant van de voet is erg dun en kwetsbaar. Door het scrubbende effect van het zand en de zuiverende werking van het zoute zeewater wordt dit versterkt.

Aangezien de voeten niet veel zonlicht zien, is het belangrijk deze goed in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge factor, die u ook voor uw gezicht gebruikt. Herhaal dit meerdere keren per dag. Hoe hoger de factor, des te langer bent u beschermd.

Om verbranding te voorkomen is het verstandig om enkele weken voor uw vakantie of dagje strand te beginnen met regelmatig scrubben en insmeren van uw voeten, om  de huid zo in een goede conditie te brengen.

Toch verbrand

Zijn uw voeten toch verbrand, smeer ze dan meerdere malen per dag goed in met een vochtinbrengende crème, zoals after sun of een van de producten uit het assortiment van Callusan. Deze zijn verkrijgbaar bij Penders Voetzorg.

Vraag de pedicure of podotherapeut om advies over het product dat voor u geschikt is.

Als uw voeten gezwollen zijn, leg ze tijdens het zitten dan omhoog. Tijdens het slapen is het verstandig om het voeteneind van het bed iets omhoog te zetten of een kussen onder de kuiten te leggen.

Als u verbrand bent,  is het niet verstandig om een voetbad met zeep te nemen. Zeep en water drogen de huid uit en uw voeten voelen daarna geïrriteerd aan. Gebruik ook geen kompressen. Deze voelen wel aangenaam aan en verzachten de pijn, maar dit is slechts tijdelijk. Ze drogen de huid juist nog meer uit.

Wanneer u uw huid flink verbrandt kan het drie tot zes maanden duren voordat deze weer helemaal hersteld is. De nieuwe huid die na het vervellen van de opperhuid komt, is veel gevoeliger en dus ook veel vatbaarder voor verbranding. Smeer uw voeten bij een volgende zonnige dag daarom goed in met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Of liever nog; houd ze even uit de zon.

Deel |

Download brochure Bewegen en comfort

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Zoek een vestiging

Wilt u weten waar u ons kunt vinden, of wilt u direct een afspraak maken? Gebruik onderstaande knop om direct een vestiging bij u in de buurt te zoeken.

Zoek vestiging

Producten & diensten

Callusan crèmeschuimen

Callusan crèmes zijn innovatieve verzorgingsproducten voor de huid. Het verschil ten opzichte...

Lees meer

Consult/onderzoek door podotherapeut

De podotherapeut is een gespecialiseerde voetonderzoeker. Als erkend paramedicus heeft deze een...

Lees meer

Steunzolen algemeen

Om de druk onder de voet te verminderen of de stand en dynamiek van de voet en het lichaam te...

Lees meer

Voetbehandeling pedicure

De pedicure is degene die zich bezig houdt met het reguliere onderhoud en de verzorging van...

Lees meer