Genieten van comfortabel lopen

Obesitas algemeen

Obesitas wordt ook wel adipositas, overgewicht, vetzucht, zwaarlijvigheid, corpulentie of dikheid genoemd.
Doordat de energiehuishouding van slag is, wordt er bij obesitas teveel vet opgeslagen. Hierdoor komt de gezondheid in het geding. 

Obesitas wordt niet alleen veroorzaakt doordat iemand meer energie opneemt dan hij of zij verbruikt. Ook genetische factoren spelen mee. Maar er kan ook sprake zijn van lichamelijk ongemak, zoals een traag werkende schildklier of een eetstoornis. Te weinig slaap kan ook een oorzaak zijn. Zelfs stress kan eraan meewerken. Een zittend beroep is ook niet bevorderlijk. Maar meestal ligt het aan de eet- en beweeggewoonten en de opvoeding.

Om te weten of iemand overgewicht heeft, wordt de volgende berekening gemaakt: het gewicht wordt  gedeeld door (de lichaamslengte x de lichaamslengte). Is dit getal hoger dan 25 dan is iemand te dik. Is dit hoger dan 30, dan is er sprake van overgewicht. Boven de 40 is zelfs sprake van een bedreiging  voor de gezondheid. Een uitkomst tussen de 18,5 en 25 wordt als ideaal gezien.

Deel |

Download brochure Bewegen en comfort

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Bel mij voor een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

Bel mij

Producten & diensten

Comfortschoen Dames

Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

Lees meer

Consult/onderzoek door podotherapeut

De podotherapeut is een gespecialiseerde voetonderzoeker. Als erkend paramedicus heeft deze een...

Lees meer

Steunzolen algemeen

Om de druk onder de voet te verminderen of de stand en dynamiek van de voet en het lichaam te...

Lees meer

Voetbehandeling pedicure

De pedicure is degene die zich bezig houdt met het reguliere onderhoud en de verzorging van...

Lees meer