Genieten van comfortabel lopen

Linda over haar obesitas

Onder het kopje "Cliënt aan het woord" vragen we diverse cliënten met diverse klachten en ziektebeelden naar hun persoonlijk verhaal. Dit keer staat het verhaal van Linda (39) centraal. Linda had veel last van haar knieën en voeten door haar gewichtstoename. Een bezoek aan de podotherapeut bood verlichting.

"Vroeger was ik altijd erg slank. Ik sportte regelmatig en at gezond. Ik zat prima in mijn vel en zowel privé als zakelijk verliep alles naar wens. Tot ik op mijn 28e zwanger werd. Toen werd alles al snel anders. Ik nam namelijk erg toe in gewicht naarmate de zwangerschap vorderde. Dit zorgde voor een sneeuwbaleffect. Door mijn gewichtstoename zat ik niet lekker in mijn vel. Ook liet ik me vaker als het ware hangen. Ik werd steeds minder actief en was snel moe. Vaak greep ik dan automatisch naar eten, snoep of snacks. Achteraf natuurlijk niet zo slim want hierdoor nam ik alleen maar nog meer toe in gewicht. Ik had altijd de hoop dat de kilo`s automatisch weer zouden verdwijnen na mijn zwangerschap. Helaas, dit bleek achteraf niet het geval.

Toen mijn dochter Amber geboren werd kon ik niet op van geluk. Ze was helemaal gezond en mooi dat ze was. Maar de omslag kwam al snel toen ik in de gaten had de kilo’s helemaal niet verdwenen. Toen Amber inmiddels al één jaar oud was woog ik maar liefst 132 kilo. Ik was depressief, ging het huis nog amper uit en reageerde me vaak af op mijn man waardoor er nog meer stress ontstond. Langzaam maar zeker begon ik ook steeds meer klachten te krijgen. Met name in mijn knieën en voeten. Na er een tijdje mee hebben rondgelopen ben ik naar mijn huisarts gestapt. Deze verwees me vervolgens door naar een podotherapeut voor verder onderzoek.

De podotherapeut zag een verhoogde druk op de voeten waardoor de voetboog was gaan doorzakken. Hierdoor gingen mijn knieën naar binnen staan. Door deze afwijkende stand werd de druk op de voeten nog hoger. De podotherapeut adviseerde mij steunzolen. Deze zouden de banden en gewrichten in mijn voet beter ondersteunen. Na een paar weken van gewenning merkte ik wel echt dat ik beter kon lopen en langer pijnvrij was.

In diezelfde periode was ik ondertussen ook al in behandeling bij een psycholoog om over mijn depressies praten. Dit betekende het keerpunt in mijn leven. Ik werd me steeds bewuster van mijn eigenlijk lichaam en stressoorzaken.  Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij een sport en bewegingsgroepje voor dames met overgewicht. De focus lag hier niet direct op de beweging en het sporten, maar op een attitudeverandering.  Dit hielp goed. Vooral het persoonlijke contact met lotgenoten was belangrijk voor me. Samen sleepten we ons er doorheen.

Inmiddels zijn we enkele jaren verder en weeg ik nog maar 89kg. Ik pas weer goed in kleren en mijn hele leven is in de lift gekomen. Ik voel me zekerder, heb amper nog lichamelijke klachten en de relatie met mijn man is beter dan ooit. Nee, naar dat oude leven van mij wil ik nooit meer terug."

Deel |

Download brochure Bewegen en comfort

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Bel mij voor een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

Bel mij

Producten & diensten

Comfortschoen Dames

Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

Lees meer

Consult/onderzoek door podotherapeut

De podotherapeut is een gespecialiseerde voetonderzoeker. Als erkend paramedicus heeft deze een...

Lees meer

Orthopedische maatschoen kinderen

Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

Lees meer

Steunzolen algemeen

Om de druk onder de voet te verminderen of de stand en dynamiek van de voet en het lichaam te...

Lees meer

Voetbehandeling pedicure

De pedicure is degene die zich bezig houdt met het reguliere onderhoud en de verzorging van...

Lees meer