Genieten van comfortabel lopen

Soepele huid? Neem een voetbad

Heeft u last van droge, pijnlijke of vermoeide voeten maar weinig tijd om uw voeten goed te verzorgen? Met de tips op deze pagina kunt op eenvoudige wijze en in korte tijd zorgen dat uw voeten weer zacht en soepel worden en in goede conditie blijven. Tijdens het nemen van een voetbad kunt u even heerlijk ontspannen.

Voetbad

Maak een voetbad met handwarm water. U kunt er eventueel badzout of een bruistablet aan toevoegen of kiezen voor een verzorgende badolie. Laat uw voeten in dit voetbad ongeveer tien minuten weken. Scrub uw voeten daarna met een speciale handschoen of scrubgel. Zo worden alle dode huidcellen verwijderd en voelt de huid weer heerlijk zacht. Spoel uw voeten daarna af en droog ze zorgvuldig, vooral tussen de tenen. Dit voorkomt voetschimmel, wat sneller ontstaat in een vochtige omgeving. Daarna afspoelen en goed afdrogen.

Overtollig eelt kunt u verwijderen met een puimsteentje. Stop echter als het pijn gaat doen; er mag namelijk best een laagje eelt blijven zitten ter bescherming.

Wisselbad

Om de doorbloeding in uw voeten te stimuleren kunt u een wisselbad nemen. Maak hiervoor zowel een handwarm als een koud bad. Plaats uw voeten vervolgens eerst vijf minuten in het warme bad en daarna vijftien seconden in het koude bad. Dit kunt u enkele keren herhalen. Sluit altijd af met het koude bad. Droog de voeten daarna goed af en pak uw voeten warm in.

Voetbad bij diabetes

Bent u diabetespatiënt, dan kan het nemen van een voetbad risico’s met zich meebrengen. Met name bij wondjes aan uw voeten  wordt een voetbad afgeraden, in verband met mogelijke uitbreiding of het ontstaan van een infectie. Als u geen wondjes heeft kunt u wel een voetbad nemen. Gebruik echter geen geparfumeerde producten. Ook dient u ervoor te zorgen dat het water niet warmer is dan 37 graden. Controleer dit altijd met een badthermometer. Laat  het voetbad nooit langer duren dan vijf minuten, om zo te voorkomen dat de huid te zacht wordt en de kans op beschadigingen en wondjes toeneemt. Droog uw voeten na het voetbad goed af.

Massage en insmeren

Uw voeten dagelijks insmeren met een voetencrème is geen overbodige luxe. Uw voeten blijven hierdoor zacht en soepel, overmatige eeltvorming wordt tegengegaan en de kans op het krijgen van kloven wordt aanzienlijk verkleind. Het beste moment om uw voeten in te smeren is na het douchen of na een (voet)bad. Door het warme water staan uw poriën verder open en wordt het verzorgingsproduct beter in de huid opgenomen. Vraag uw pedicure advies over het assortiment verzorgende schuimcrèmes van Callusan die bij Penders Voetzorg verkrijgbaar zijn.

Deel |

Download brochure Bewegen en comfort

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Bel mij voor een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

Bel mij

Producten & diensten

Callusan crèmeschuimen

Callusan crèmes zijn innovatieve verzorgingsproducten voor de huid. Het verschil ten opzichte...

Lees meer

Consult/onderzoek door podotherapeut

De podotherapeut is een gespecialiseerde voetonderzoeker. Als erkend paramedicus heeft deze een...

Lees meer

Orthopedische schoen volwassenen

Orthopedische schoenen zijn volledig op maat gemaakte schoenen, bedoeld voor het oplossen of...

Lees meer

Voetbehandeling pedicure

De pedicure is degene die zich bezig houdt met het reguliere onderhoud en de verzorging van...

Lees meer