Genieten van comfortabel lopen

Vermoeide voeten na lange wandeling

Bewegen is gezond dus een lange wandeling op een mooie nazomerdag laten we ons niet ontzeggen. Of juist in de koude wintertijd het bos in gaan en de frisse buitenlucht opzoeken. Maar veel mensen zien er tegenop, omdat ze bij het wandelen al snel vermoeide en pijnlijke voeten krijgen.

Bij wandelpijn denken veel mensen direct aan blaren en de daarvoor bestemde pleisters. Soms gaat het echter verder en kunnen ernstige blessures ontstaan door een onjuiste looptechniek of onjuiste schoenen. Professionele hulp biedt dan wellicht uitkomst.

Pijnlijke voeten

Sommige wandelaars krijgen na een tijdje lopen last van pijnlijke voeten. En dan dus niet de gewone 'pijntjes' die voortkomen uit het afleggen van lange afstanden en dus eigenlijk gewoon vermoeidheid aankondigen, maar echte pijn die het lopen haast onmogelijk maakt. Bijvoorbeeld een brandend gevoel onder de zool of last van afgeklemde tenen. Ook pijnlijke botten kunnen voor veel overlast zorgen, waarbij het niet altijd even duidelijk is of het nu door de manier van lopen of de schoenen zelf komt.

Knie- en rugklachten

Andere veel voorkomende klachten hebben betrekking op de knieën en rug. Bij beide soort klachten is de oorzaak niet altijd direct te vinden. Soms kan het zijn dat we ons een verkeerde houding hebben aangeleerd tijdens het lopen, maar ook een verkeerde schoenkeuze kan grote gevolgen hebben voor de knieën of de rug. Schoenen kunnen bijvoorbeeld te stug zijn of een voetbed dat niet goed aansluit op onze eigen voetzool. Onze eigen houding en manier van lopen is voor veel mensen heel moeilijk te zien als accepteren van een probleem. Toch kan het van groot belang zijn om hier naar te laten kijken omdat we bijvoorbeeld te veel op onze tenen lopen of te ver naar voren of naar achteren buigen tijdens het lopen.

Deel |

Download brochure Bewegen en comfort

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Bel mij voor een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

Bel mij

Producten & diensten

Callusan crèmeschuimen

Callusan crèmes zijn innovatieve verzorgingsproducten voor de huid. Het verschil ten opzichte...

Lees meer

Comfortschoen Dames

Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

Lees meer

Comfortschoen Heren

Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

Lees meer

Consult/onderzoek door podotherapeut

De podotherapeut is een gespecialiseerde voetonderzoeker. Als erkend paramedicus heeft deze een...

Lees meer

Heellift voor dansers

In het kader van een 'Corporate social responsibility'-project ontwikkelde Penders Voetzorg...

Lees meer