Voetzorg voorkomt
problemen

Diabetes Mellitus en voetproblemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In dit thema informeren wij u over de mogelijke gevolgen van diabetes voor uw gezondheid en de conditie van uw voeten.

Aandacht voor diabetes

In onze benadering rondom de diagnose en behandeling van voetproblemen bij diabetes stellen wij twee aspecten centraal: preventie en een pertinente aanpak. Preventie is essentieel, ongeacht in welk stadium de diabetes zich bevindt. Want zeker bij diabetes geldt: voorkomen is beter dan genezen.

En een pertinente aanpak is noodzakelijk omdat de ernst en risico’s niet toelaten dat compromissen worden gesloten die eventueel onherstelbare gezondheidsschade tot gevolg kunnen hebben.

Diabetes en voeten

Een van de meest vervelende complicaties van diabetes, waar ook nog eens veel patiënten mee te maken krijgen, is de diabetische voet. In Nederland krijgt een kwart van alle mensen met diabetes te maken met een diabetische voet.

Lees meer

De juiste zorg voor uw voeten

De ontwikkeling van diabetes kent vele stadia en niveau's. Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie behorend bij uw situatie, hebben wij deze informatie gerangschikt rondom drie segmenten: Prevent, Care en Cure.

Lees meer

Onze locaties en contactgegevens

Wilt u weten waar u ons kunt vinden en hoe u ons bereikt met eigen vervoer of via OV? Wilt u direct een afspraak maken? Gebruik dan onderstaande knop om direct naar ons overzicht van alle vestigingen en spreekuurlokaties te gaan.

Zoek vestiging

Alles over preventie

De diabetespatiënten die binnen dit segment vallen noemen we ook wel zelfregelaars. Het accent van onze zorg ligt hierbij primair op preventie en een goede voorlichting.

Lees meer

Drukmeting bij diabetici

Lopen en staan leiden tot verschillende drukbelastingen onder de voeten. Bij diabetici moet een te sterke drukbelasting vanwege een verhoogd risico worden vermeden.

Lees meer

Wat gebeurt er op de voetenpoli?

De diabetische voetenpoli is een multidisciplinair spreekuur waar diabetes patiënten met wonden aan de voet worden behandeld door een voetenteam.

Lees meer

Bas van de Goor Foundation

Sinds 2011 zijn wij partner van de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting heeft als missie: een hogere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes door sport en bewegen.

Lees meer

Hoe is de diabeteszorg georganiseerd?

Multidisciplinaire zorgteams in de 1e lijn dragen bij aan een betere diabeteszorg. Er bestaat een keten-diagnosebehandel-combinatie voor diabetes.

Lees meer

Remco over zijn diabetische voet

Remco heeft een diabetische voet. Vermindering van gevoel in de voet gecombineerd met drukplekken zorgen voor een verhoogd risico op voetwonden.

Lees meer

Nieuws

Meer nieuws

Blogs

Meer berichten

Klanten over Penders (380)

8.6
Klantvriendelijkheid:
Informatie:
Deskundigheid:
Service:
Levertijden:

Per leeftijdscategorie:

  • 0-12:
  • 13-21:
  • 22-40:
  • 41-65:
  • 65+:

Per geslacht:

  • female 39%
  • male 61%

Producten & diensten:

Klanten waarderen onze producten/diensten gemiddeld met een: 8

Alle beoordelingen