Voetzorg voorkomt
problemen

Bas van de Goor Foundation

Penders Voetzorg is sinds 2011 partner en sponsor van de Bas van de Goor Foundation. Deze stichting is opgericht met als missie: een hogere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes door sport. Gezien de grote aandacht die binnen Penders Voetzorg uitgaat naar het thema diabetes, was dit partnerschap een logische stap.

Een van de grondleggers van de stichting is Bas van de Goor. Als volleyballer op het hoogste niveau behaalde hij met zijn team goud tijdens de Olympische spelen van 1996.

In 2003 bleek dat Bas diabetes type 1 heeft. Een maand later stond hij weer op het volleybalveld én werd hij ambassadeur van het Diabetes Fonds. In 2006 ontstond bij hem het idee om mensen met diabetes ervan te overtuigen dat sport een positieve bijdrage kan leveren aan hun leven. In hetzelfde jaar richtte hij daarom de Bas van de Goor Foundation op.

De stichting organiseert sportactiviteiten zoals clinics, sportdagen en kampen voor mensen met diabetes. Penders ondersteunt de stichting bij de organisatie hiervan.

Dertig minuten bewegen

Bas van de Goor heeft zelf ervaren dat het behouden van een actieve leefstijl veel positieve effecten heeft op het leven met diabetes. Sport en beweging hebben een preventieve werking op de complicaties en risicofactoren van de ziekte. Regelmatig bewegen, zo’n dertig minuten per dag, zorgt voor een betere diabetescontrole, een daling van de bloedglucosespiegel op de lange termijn, een effectiever gebruik van de in het lichaam aanwezige insuline en op den duur minder vaatproblemen in de kleine bloedvaten.

Bewegen maakt vooral spieren, hart en bloedvaten soepel en laat diabetespatiënten zich fitter voelen. Wanneer de lichaamsbeweging stopt, verdwijnen de positieve effecten ook weer.

Op dit moment hebben een miljoen Nederlanders diabetes. Voorspellingen laten zien dat dit aantal in 2025 zelfs op 1,3 miljoen staat. Daarom is het belangrijk om nu actie te ondernemen.

Diabetes panel

Heb je een vraag over diabetes en bewegen, dan kun je deze aan het diabetespanel van de Bas van de Goor Foundation stellen.

Voor meer informatie over de Bas van de Goor Foundation en haar activiteiten zie website op:  www.bvdgf.nl

Deel |

Download brochure Diabetes

In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

Download

Bel mij voor een afspraak

Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

Bel mij