Voetzorg voorkomt
problemen

  Drukmeting bij diabetes

  Lopen en staan leiden tot verschillende drukbelastingen onder de voeten. Bij mensen met diabetes moet een te sterke drukbelasting worden vermeden, omdat deze overbelasting verhoogde risico’s onder andere beschadiging en vervolgens wondvorming kan veroorzaken.

  Penders Voetzorg beschikt exclusief voor Nederland over een speciaal door onze Duitse partner Ietec ontwikkeld voetzorgconcept voor de diabetische voet. Hierbij kunnen risicovolle drukplekken met behulp van dynamische voetdrukmeting nauwkeurig worden bepaald. Dit concept heet Diabetec.

  Uit onderzoek is gebleken dat door toepassing van Diabetec de drukbelasting in de meeste gevallen met meer dan dertig procent afneemt. Deze afname is essentieel voor het voorkomen van nieuwe problemen, maar ook om terugkeer van eerder opgetreden ulceraties (wondvorming) te voorkomen.

  De gegevens uit de drukmeting worden tevens gebruikt om een volledig op maat gemaakt voetbed te ontwerpen en vervaardigen. Dit voetbed wordt met een speciale technologie gevormd uit duurzaam materiaal. Afhankelijk van het specifieke voetprobleem kan deze vervolgens worden toegepast bij geselecteerde comfortschoenen die geschikt zijn voor de diabetische voet, maar ook bij semi-orthopedische schoenen.

  Deel |

  Download brochure Diabetes

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Bel mij voor een afspraak

  Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

  Bel mij

  Producten & diensten

  Comfortschoen Dames

  Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

  Lees meer

  Comfortschoen Heren

  Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

  Lees meer

  Consult/onderzoek door podotherapeut

  De podotherapeut is een gespecialiseerde voetonderzoeker. Als erkend paramedicus heeft deze een...

  Lees meer

  Enkel-/voetorthese

  Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

  Lees meer

  Orthopedische maatschoen allergeenvrij

  Looistoffen, rubber, lijm en kleurstoffen kunnen een allergische reactie opwekken bij mensen die...

  Lees meer

  Orthopedische maatschoen kinderen

  Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

  Lees meer