Voetzorg voorkomt
problemen

  Cliënt aan het woord: Pieter de Jong (61)

  Onder het kopje "Cliënt aan het woord" vragen we diverse cliënten met diverse klachten en ziektebeelden naar hun persoonlijk verhaal. Dit keer staat het verhaal van Pieter de Jong (61) centraal. Pieter kwam er acht jaar geleden achter dat hij diabetes had en laat regelmatig zijn voeten nakijken bij de podotherapeut.

  Naam: Pieter de Jong (61)
  Client bij Penders Voetzorg sinds: 2004

  ‘Ook tijd voor een praatje’

  ‘Acht jaar geleden kwam ik erachter dat ik diabetes heb. Ik voelde me al een tijdje niet goed en was ontzettend moe. Ook had ik nergens trek in, terwijl ik normaal gesproken van lekker eten houd. Ook had ik een paar wondjes onder mijn voet en aan mijn tenen die maar niet wilden helen. Daarom ben ik naar de huisarts gegaan. Daar bleek al snel wat er aan de hand was: diabetes type 2.Ik kreeg medicijnen en voor de wondjes moest ik naar het ziekenhuis.

  Om ervoor te zorgen dat de wondjes beter zouden genezen, gingen mijn voeten meteen in het gips! Kort daarna kwam ik op het diabetesplein van het ziekenhuis. Na onderzoek bleken de medicijnen van de huisarts niet de juiste oplossing voor mij. Ik moest insuline gaan spuiten en dat bleek mij prima te helpen. Zo’n diabetesplein is trouwens ideaal. Vanwege een spierziekte rijd ik met een scootmobiel. Ik hoef niet van hot naar her te rijden want alles zit op één plek. 

  Er is ook een voetenpoli, waar artsen en professionals van allerlei disciplines samenwerken om de klachten waar diabetespatiënten mee te maken krijgen, zoveel mogelijk te verhelpen. Een revalidatiearts, vaatchirurg, podotherapeut en noem maar op. Hier maakte ik kennis met de podotherapeut van Penders Voetzorg. Sindsdien kom ik op haar spreekuur in het nabijgelegen revalidatiecentrum.

  De podotherapeut verzorgt de wondjes aan mijn voeten. Eigenlijk vind ik die wondjes het meest vervelende aan diabetes. Daar heb ik echt last van, want ze zitten aan de onderkant van mijn voeten en je loopt er toch op. De podotherapeut maakt ze gelukkig goed schoon en verwijdert ook het eelt dat steeds weer terugkomt rondom de wondjes. Ik heb ook orthopedische schoenen gekregen via Penders. In mijn schoenen zit een extra verstevigde zool die ervoor zorgt dat de wondjes onder mijn voeten worden ontlast. Ik heb nu een aantal paar gehad. In het begin waren de schoenen erg zwaar qua gewicht. Maar in de loop der tijd werden ze steeds lichter door het gebruik van andere materialen. Voor mijn doen loop ik er nu prima op en de wondjes zijn op dit moment zelfs helemaal weg!

  Naar de podotherapeut ga ik nu eens in de vier tot zes weken. Ze kennen me inmiddels en dat is fijn. Meestal heb ik dezelfde therapeute, zij ziet meteen of mijn voeten er slechter of juist beter aan toe zijn in vergelijking met de keer ervoor. Ik hoef niet telkens mijn verhaal te doen. Je hebt echt het gevoel dat je als patiënt gehoord wordt en dat is toch belangrijk. En er is ook altijd tijd voor een praatje over heel andere dingen. Dat maakt een bezoekje aan Penders nog gezellig ook!’

  Deel |

  Download brochure Diabetes

  In dit themaboekje hebben wij alle belangrijke informatie rondom dit thema gebundeld in een handig PDF document. Download het boekje nu.

  Download

  Bel mij voor een afspraak

  Wilt u een afspraak maken? Druk dan op de knop en vul het formulier in. Een van onze medewerkers belt u dan terug op een tijdstip dat het u gelegen komt.

  Bel mij