Lekker meedoen
met de rest

Al op jonge leeftijd kunnen bij het lopen en bewegen problemen ontstaan die hun oorzaak vinden in de voeten. Vaak kunnen deze problemen al met een eenvoudige therapie verholpen worden.

Voetzorg op jonge leeftijd

Penders Voetzorg heeft de specifieke ervaring en kennis in huis om oplossingen en adviezen te geven bij voetproblemen die voorkomen bij kinderen in de leeftijdsgroep tussen nul tot circa twaalf jaar. Samen vormen zij ongeveer tien procent van het totaal aantal klanten dat we dagelijks in onze praktijk zien.

Als het om kinderen gaat, stellen wij onszelf als hoofddoel om het kind weer perspectief te bieden op een normaal patroon van bewegen op latere leeftijd. Als dat niet lukt, bijvoorbeeld omdat sprake is van een kind met een beperking, willen we in ieder geval prikkelen tot meer bewegen - ook al zijn het maar kleine stapjes. Een kind dat zich weer vrijer kan bewegen is namelijk een blijer kind. En daarvoor willen wij ons samen met u als ouder inzetten.

Wanneer voor het oplossen of verlichten van het voetprobleem van uw kind een stevige en corrigerende steunzool met goede ondersteuning nodig is, kunt u het beste terecht bij een van onze podotherapeuten of de orthopedisch schoentechnicus. Laatstgenoemde is ook de deskundige als er in combinatie met de steunzool een (semi-) orthopedische schoen nodig is. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig van een medisch specialist; meestal een orthopedisch chirurg of revalidatiearts.

Vallen en opstaan; wanneer zorgen maken?

Het is heel normaal dat een kind struikelt als het in de eerste paar jaren van zijn leven leert lopen. Dit gaat letterlijk gepaard met vallen en opstaan. Als een kind met vier jaar echter nog steeds vaak struikelt, is het raadzaam een arts te raadplegen.

Lees meer

Voetklachten bij kinderen

Kinderen kunnen tijdens hun ontwikkeling te maken krijgen met diverse soorten voetklachten. De meeste klachten kunnen doorgaans eenvoudig verholpen of beperkt worden. Wij geven en uw kind u graag een gericht advies.

Lees meer

Onze locaties en contactgegevens

Wilt u weten waar u ons kunt vinden en hoe u ons bereikt met eigen vervoer of via OV? Wilt u direct een afspraak maken? Gebruik dan onderstaande knop om direct naar ons overzicht van alle vestigingen en spreekuurlokaties te gaan.

Zoek vestiging

Alles over kinderen en sport

Sporten is doorgaans een gezonde bezigheid voor kinderen, zolang dit op een verantwoordelijke manier gebeurt. Lees verder voor diverse aandachtspunten.

Lees meer

Tips voor ouders van nu

Hier leest u diverse nuttige tips en adviezen op het gebied van voetverzorging bij kinderen. Wat te doen bij wratjes, voetschimmel, de w-zit en blaren?

Lees meer

Kinderschoeisel, waar op letten?

Goede kinderschoenen kopen valt niet altijd mee. Het aanbod loopt kwalitatief en prijstechnisch enorm uiteen en bovendien hebben kinderen niet altijd zin om te passen.

Lees meer

Maatschoenen en cosmetiek

Wanneer kinderen specifieke (voet-)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met steunzooltherapie, dan kan speciaal schoeisel nodig zijn.

Lees meer

Gangbeeldanalyse voor kinderen

In een looplab wordt vanuit verschillende hoeken bekeken en gemeten hoe iemand loopt. Hiervan wordt een opname gemaakt. Dit wordt een gangbeeld genoemd.

Lees meer

Ouders van kinderen aan het woord

In deze rubriek laten we de ouders zelf aan het woord over hun kinderen die, op wat voor manier dan ook, behoefte hadden aan voetzorg. Wat zijn hun ervaringen?

Lees meer

Nieuws

Meer nieuws

Blogs

Meer berichten

Klanten over Penders (212)

8.8
Klantvriendelijkheid:
Informatie:
Deskundigheid:
Service:
Levertijden:

Per leeftijdscategorie:

  • 0-12:
  • 13-21:
  • 22-40:
  • 41-65:
  • 65+:

Per geslacht:

  • female 59%
  • male 41%

Producten & diensten:

Klanten waarderen onze producten/diensten gemiddeld met een: 8.1

Alle beoordelingen

Producten & diensten

Callusan crèmeschuimen

Callusan crèmes zijn innovatieve verzorgingsproducten voor de huid. Het verschil ten opzichte...

Lees meer

Comfortschoen Dames

Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

Lees meer

Comfortschoen Heren

Informatie over dit product volgt op een later tijdstip.

Lees meer

Consult/onderzoek door podotherapeut

De podotherapeut is een gespecialiseerde voetonderzoeker. Als erkend paramedicus heeft deze een...

Lees meer

Orthopedische maatschoen allergeenvrij

Looistoffen, rubber, lijm en kleurstoffen kunnen een allergische reactie opwekken bij mensen die...

Lees meer

Orthopedische maatschoen kinderen

Wanneer kinderen specifieke (voet)klachten hebben die niet kunnen worden opgelost met...

Lees meer